Vágólapra másolva!
Reméli, hogy a múlt hétvégén megtalált irány a szezon további részében is használhatónak bizonyul majd. Sokkal magabiztosabbnak érzi magát, mint eddig.

Felipe Massa reméli, hogy a Monacói Nagydíj, amelyen idén először bejutott a Q3-ba, s végül a 6. helyen, alig 5 másodperccel csapattársa, Fernando Alonso mögött ért célba, meghozta számára a régóta várt fordulópontot. Azt állítja, az eredmény óta sokkal magabiztosabb lett.

"A hétvége folyamán a szabadedzéseken, az időmérőn és a versenyen is kiegyensúlyozott teljesítményt tudtam nyújtani, kényelmes volt vezetni az autómat. Nagyon tetszett, ahogy viselkedett ott, a helyes irányba léptünk afelé, hogy hozzáigazítsuk a stílusomhoz" - idézi Massát a Ferrari honlapja. "Bízom benne, hogy ez a pozitív trend már Kanadában is folytatódni fog, és kitart egészen a szezon végéig."

A brazil a Monacóban megtalált beállításoktól reméli, hogy jobban fogja érezni magát a Ferrari volánja mögött. "A monacói beállítások ugyan jelentősen különböznek azoktól, mint amelyekre a többi pályán szükség van, de még ha az utcai pálya követelményei teljesen egyediek is, az ott megtalált irányt máshol is követhetjük majd" - mondta."Lehet, hogy nem megszokott, de talán ez lesz a legjobb megoldás számomra ahhoz, hogy az F2012 az elvárásaimnak megfelelően működjön."

Mivel Montrealban éppen az a két tényező - a végsebesség és a hatékony kigyorsítás - a siker kulcsa, amely az év elején a Ferrari gyenge pontjának számított, Fernando Alonso szerint ezen a hétvégén fog kiderülni, hogy a csapat az elmúlt időszakban elvégzett fejlesztésekkel valóban előrelépett-e, vagy csak a pályák sajátosságai miatt tűnt erősebbnek a korábbinál.

Forrás: Ferrari

"Szerintem ezen a két területen is fejlődtünk a szezon eleje óta, de Kanada ebből a szempontból jó teszt lesz" - mondta. "Nem látok rá okot, hogy a Ferrari Kanadában ne lehessen ismét ütőképes, hogy a verseny végén ne küzdhessünk ismét az élmezőnyben. Futamokat nyerni nem könnyű, ahogy a dobogón végezni sem, a legfontosabb azonban úgyis az, hogy minél több pontot szerezzünk, és kiegyensúlyozott teljesítményt tudjunk nyújtani."

Hat forduló után Alonso 3 pontos előnnyel vezeti az egyéni világbajnokságot a Red Bull párosa előtt.