Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a kiszámíthatatlanság örömteli, de félő, hogy túlságosan megnő a szerencse szerepe.

Fernando Alonso is csatlakozott azokhoz, akik szerint az erőviszonyok kezdenek túl kuszává válni, amitől a Forma-1 idővel elvesztheti a hitelét.

"Ez a szezon eddig fantasztikus volt, mert teljesen kiszámíthatatlan. Szerintem az emberek az izgatottságtól állva nézik a tévét, hiszen minden verseny okoz meglepetéseket. Ez jó a közönségnek, és annyiban a sportnak is, hogy felkelti iránta az érdeklődést" - nyilatkozta Alonso a CNN-nek.

"Másfelől viszont elveszíthetjük a hitelünket. Annak nem szabad megváltoznia, hogy csak a legjobb csapatok, a legjobb versenyzők és a legjobb stratégiák nyerhetnek, pedig kívülről jelenleg úgy tűnik, mintha bárki győzhetne."

"A tehetség, a csapat, a teljesítmény nem számít - ez olyan, mint a lottó. Pedig az F1-ben senki nem lehet véletlenül sikeres. Egyértelművé kell tennünk, hogy mindenki azért nyer, mert a többieknél ügyesebb volt. Nem hiszem, hogy ez most mindenki számára világos."

Nemrég hasonló véleményt fogalmazott meg Jenson Button is, aki azt mondta, a kiszámíthatatlanság kezdetben jó volt, de "eljön majd az idő, amikor a szurkolók felteszik a kérdést: vagy úgy, tehát bárki ilyen könnyedén megnyerhet és elveszthet egy nagydíjat? Szerintem már most is furcsának találják a helyzetet."

Mark Webber, aki Monacóban, a szezon hatodik versenyén a hatodik különböző győztes lett, még a Spanyol Nagydíjat követően jegyezte meg, hogy a közönségnek egy idő után elege lehet a szélsőséges változatosságból.

"Jó, hogy ennyi különböző győztes van, ugyanakkor jó lenne az is, ha lennének ellenfelek, azaz olyanok, akik a világbajnoki címért harcolnak egymással" - mondta. "Majd meglátjuk, hogyan folytatódik a szezon - a végén talán kibontakozik valamilyen igazi rivalizáció, lesznek csaták a világbajnokságért."