Vágólapra másolva!
Örül a Monacói Nagydíjon elért harmadik helyének, hiszen ezzel átvette a vezetést a világbajnokságban. Felipe Massa is magára talált, idei legeredményesebb hétvégéjén van túl.

A Ferrari versenyzői elégedetten távoznak Monacóból: Fernando Alonso harmadik helye egyben azt is jelenti, hogy átvette a vezetést a versenyzők bajnokságában, Felipe Massa pedig idén először egész hétvégén versenyképesnek tűnt, és végül a hatodik helyen ért célba.

Az ötödik helyről induló Alonso szerencsésnek mondhatja magát, hogy az első körben nem ért véget a versenye, majdnem belekeveredett ugyanis a rajt utáni balesetbe. "Fantasztikusan kaptam el a rajtot, az első tíz kör után Romain (Grosjean) mellett voltam, és a harmadik helyen haladó Lewis (Hamiltont) is készültem megelőzni" - magyarázta. "Ők nagyon közel kerültek egymáshoz, ezért középre húztam az autót. Azt hiszem, Romain jobb első kereke összeért az én bal hátsómmal. Egy pillanatra megijedtem, hogy megsérült az autóm."

Grosjean végül megpördült, és kiesett a versenyből, Alonso így Hamilton mögött, a negyedik helyen találta magát. A verseny kulcspillanata a bokszkiállásoknál érkezett el: a spanyol egy körrel tovább kint maradt, mint Hamilton, és egy nagyszerű körnek köszönhetően a McLaren elé került. Bár Alonso lehetségesnek tartja, hogy egy még későbbi kiállással akár Mark Webbert és Nico Rosberget is megelőzhette volna, nem bánkódik a harmadik hely miatt.

Forrás: Ferrari

"A célunk az volt, hogy Lewis és Sebastian (Vettel) előtt végezzünk, hiszen ők álltak hozzánk legközelebb a világbajnokságban. Minden futamon más-más versenyzőt kell legyőznünk" - jelentette ki a kétszeres világbajnok, aki három ponttal vezeti a bajnokságot a Red Bull két versenyzője előtt. "Ha ezt felajánlották volna a május eleji, mugellói teszt után, egyből aláírtam volna. Ha pedig Melbourne után mondják ezt, el sem hittem volna!" - lelkendezett.

A hatodik helyezett Massa is boldogan nyilatkozott a futam után, hiszen az egész hétvége folyamán tartani tudta a lépést Alonsóval, és idei legjobb eredményét érte el. "A csütörtöki szabadedzés kezdete óta elégedett voltam az autóval, sokkal könnyebb volt vezetni, mint a korábbi versenyeken. Talán a pálya tulajdonságai vagy a beállítások miatt volt így. Nyilvánvalóan mindent részletesen ki kell elemeznünk, hogy tanulhassunk ebből a hétvégéből" - nyilatkozta a futam után.

Massa számára azért is lehet fontos a Monacóban megszerzett nyolc pont, mert az utóbbi hetekben ismét felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a Ferrari még az idény közben megválna tőle. A csapatfőnök, Stefano Domenicali ezúttal elégedett volt a brazil teljesítményével. "Felipe egész hétvégén lenyűgözően, bátran vezetett" - dicsérte. "Különösen örülök annak, hogy ő is jó eredményt ér el, és biztos vagyok benne, hogy ezután az eredmény után újult erővel folytatja a szezont."