Vágólapra másolva!
Elsősorban annak örült az olasz csapat a szombati időmérő után, hogy végre Felipe Massa is be tudta verekedni magát a Q3-ba. A brazil a Q2 megnyerése után kissé csalódott volt a hetedik helyétől.

Fernando Alonso a hatodik helyen végzett a monacói időmérőn, érzése szerint pár századdal tudott volna csak gyorsabb lenni, de akkor sem lenne előrébb a rajtrácson. "Itt általában az első három helyről indulók harcolhatnak a győzelemért, ezért szerintem a reális célunk a dobogó lehet, de azt is tudjuk, hogy a meglepetések mindennaposak. Ezt ma is láthattuk Michael pole-jával: nagyon örültem neki, még akkor is, ha nem hozhat ki ebből mindent a büntetése miatt" - nyilatkozta.

"A lágy gumik jól működnek, de a szuperlágyakon fogunk indulni, ezért kicsit a sötétben tapogatózunk abból a szempontból, hogy meddig fognak tartani, majd a versenyen kiderül, hogyan teljesítenek. A bajnokság szempontjából jó ez a rajtfelállás, mivel a közvetlen riválisaink közül csak Hamilton rajtol előlünk, és Vettel most a kilencedik" - tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol.

Felipe Massa idei legjobb időmérőjén van túl, mivel végre bejutott a Q3-ba, ráadásul nem is akárhogy, a Q2-t megnyerésével. "Ez egy jó időmérő volt, és még jobb lehetett volna, mint ez a hetedik hely: az ötödik is elérhető közelségben volt, tudván azt, hogy mit láttunk a Q1-ben és a Q2-ben. Sajnos a Q3-ban nem sikerült tökéletesen tiszta kört autóznom a forgalom miatt, de itt könnyű ilyenbe belefutni" - nyilatkozta szombat délután.

"Végre élvezem az F2012 vezetését, világos, hogy a választott beállításunk sokkal könnyebbé teszi, hogy kihozzuk a legtöbbet a potenciáljából"- tette hozzá. "Még mindig küszködünk egy kicsit azokon a helyeken, ahol a hajtott kerekek tapadása kritikus fontosságú, ami könnyen látható, ha kanyarról kanyarra összehasonlítjuk az autónkat a legjobbakkal, de azért ezen a területen is fejlődtünk."

Forrás: Ferrari
Felipe Massa megnyerte a Q2-t

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry örömét fejezte ki amiatt, hogy végre mindkét versenyző bejutott az időmérő utolsó fázisába. "Nem hiszem, hogy jobb munkát végezhettünk volna a teljesítményünk szempontjából" - nyilatkozta. "Nagyon pozitív, hogy végre sikerült elérnünk, hogy mindkét pilótánk a Q3-ban legyen. Holnap nagyon fontos lesz, hogy olyan jól kivitelezzük a versenystratégiánkat, amennyire csak lehetséges, mert itt a lehetőségek száma nagyobb a szokásosnál, mivel nincs elég adatunk a gumik viselkedéséről." (Fry arra utalt, hogy csütörtökön alig tudtak menni a szuperlágy gumikkal az eleredő eső miatt.)

"Jó munkát kell végeznünk az eseményekre való reagálással, a Safety Car gyakran játszik szerepet ezen a pályán. Ráadásul az időjárás is nagy kérdés, mostani előrejelzések szerint nem lesz eső, de itt soha nem lehet tudni" - folytatta.