Vágólapra másolva!
Fernando Alonso és Felipe Massa a szabadedzések után óvatosan nyilatkozott a Ferrari monacói esélyeiről, de abban egyetértettek, hogy az autó a nehéz körülmények ellenére is jónak tűnt.

A Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzései után úgy tűnik, a Ferrarinak sikerült megtartania a Barcelonában látott jó formáját. Ezúttal ráadásul Felipe Massa is az élmezőnyben tudott végezni, a második edzésen Fernando Alonsót megelőzve a harmadik legjobb időt autózta. Bár Massa szerint a félig esős csütörtöki nap után nem sok következtetést lehet levonni az eredményekből, az látszik, hogy a Ferrari jól alkalmazkodott a nehéz körülményekhez.

"Az első edzés elejétől kezdve úgy tűnt, rendben van az autó. A körülményektől függetlenül jó volt a balansz, és a vártnál kicsit jobb volt a tapadás is" - magyarázta. "A második edzés végén intermediate gumikkal köröztünk, és akkor is pozitív tapasztalataim voltak az autóról."

Az edzés legjobb körét futó Jenson Button majdnem egy másodperccel gyorsabb volt, mint a két Ferrari, ez azonban részben annak is köszönhető, hogy sem Massa, sem Alonso nem használta a Pirelli szerint egy másodperccel gyorsabb gumikeveréket. "A szuperlágy gumit ki sem próbáltuk, ezért semmit nem tudunk mondani a viselkedésükről. A lágy abroncsok jól működtek, és nem is volt jelentős a gumikopás" - magyarázta a brazil.

Az első edzést az élen záró Alonso szerint egyelőre lehetetlen megjósolni, mi várható a hétvége hátralévő részében, az első nap után azonban bizakodhat a Ferrari. "Az első benyomásaim viszonylag pozitívak: az autó mindenre úgy reagál, ahogy azt vártuk. Csak néhány kisebb módosítást kell elvégeznünk a beállításokon.. Mondjuk úgy, hogy a hétvége jól indult számunkra - most meg kell próbálnunk ezen az úton maradni."

Az olaszok technikai igazgatója, Pat Fry sajnálta, hogy az edzéseken nem kaptak pontos képet a gumik viselkedéséről. "Délután mindkét keveréket ki akartuk próbálni, hosszú és rövid etapokon is" - árulta el. "A szuperlágy gumikon azonban egyetlen kört sem tudtunk megtenni. Az edzés végén mindkét versenyzőnk intermediate-eken volt kint, de a pálya állapota ezekhez az abroncsokhoz sem volt ideális."