Vágólapra másolva!
Bár Fernando Alonso a tabella élére ugrott Barcelonában, Stefano Domenicali szerint még sokat kell fejlődniük, ha világbajnokok akarnak lenni. Felipe Massa gyenge szereplése Adrian Sutil számára jelenthet reményt.

A Ferrari az idény eleje óta hangoztatta, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően az első európai futamon, Barcelonában várnak komoly előrelépést. Arra azonban ők sem számítottak, hogy Fernando Alonso rögtön a második helyet szerzi meg hazai versenyén. A csapatfőnök, Stefano Domenicali elégedett a hétvégén látott fejlődéssel, de úgy véli, ennél sokkal többet kell javulniuk, ha a bajnoki címért szeretnének harcba szállni.

Alonso az első öt futamon csupán kétszer állhatott dobogóra, a futamról futamra változó erőviszonyok mellett azonban ez is elég ahhoz, hogy Sebastian Vettellel holtversenyben vezesse a bajnokságot. "Ez az eredmény remélhetőleg az összes mérnökünket motiválja, és továbbra is keményen dolgoznak az autó fejlesztésén" - nyilatkozta a csapat honlapjának Domenicali. "Ez az egyetlen, amit tehetünk, ha meg akarjuk nyerni ezt a világbajnokságot. Jelentős előrelépésre van szükségünk, a leszorítóerőt is folyamatosan növelnünk kell."

A csapatfőnök mindenesetre biztatóbban látja csapata esélyeit, mint az idény első négy futama után. "Elégedett vagyok, hiszen láthattuk, hogy kifizetődött az elmúlt hetek munkája, és jó irányba haladunk. Tudjuk viszont, hogy ez még nem elég" - jelentette ki.

Alonso remek idénykezdése ellenére a Ferrari a konstruktőrök bajnokságában csak a negyedik helyet foglalja el, mivel Felipe Massa eddig csak két pontot tudott szerezni az idényben - ez 61-gyel kevesebb, mint amennyit a csapattársa gyűjtött. Az már aligha kérdéses, hogy a szezon után távoznia kell az istállótól, a Spanyol Nagydíj hétvégéjén pedig ismét szárnyra kaptak olyan híresztelések, melyek szerint még év közben leváltják.

Forrás: Ferrari

Domenicali a futam után kijelentette, Massának mindenképpen vissza kell vágnia, már a Monacói Nagydíjon látható javulást vár tőle. "Egyértelműen szükségünk van az ő pontjaira is, ha a konstruktőri világbajnokságért szeretnénk harcolni" - mondta. Bár sokan nyilvánvalónak tartják, hogy a Ferrari Massa helyett saját nevelésű versenyzőjét, Sergio Pérezt ülteti az autóba, a mexikói többször is kijelentette, hogy az idény végéig a Saubernél marad.

A legújabb találgatások szerint a Force India két versenyzője, Paul di Resta és Nico Hülkenberg pályázik a megüresedő Ferrarira, ez pedig az idén szerződés nélkül maradó Adrian Sutilnak is jól jöhet. Az év elején felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt német ellátogatott a barcelonai futamra, és feltűnően sok időt töltött volt csapata, a Force India bokszában. "Fontos, hogy itt legyek" - nyilatkozta az RTL-nek. "Remélhetőleg valami jó fog kisülni belőle. Még mindig a szezon elején járunk, ezért kicsit várnom kell, másrészről viszont előfordulhat, hogy viszonylag korán újra autóba ülhetek."