Vágólapra másolva!
A brazil versenyző szerint, ha nem válnak be a Barcelonába hozott újítások az F2012-esen, akkor a csapatnak el kellene gondolkodnia azon, hogy máris minden erejükkel a 2013-as autó fejlesztésére koncentráljanak.

Bár a maranellói istálló igyekezett elbagatellizálni a Barcelonába hozott újítások számát, több szakújságíró szerint szinte az egész autót kicserélték a Bahreinben látotthoz képest. Amiről biztosan lehet tudni, hogy új tervezésű alkatrész, az a padlólemez, a karosszéria hátsó része, az első és a hátsó szárny, a kipufogó, valamint az első futómű egyes részei.

Felipe Massa úgy véli, ha a hétvégén nem válnak be az újítások, akkor a csapatnak el kell gondolkodnia a továbblépésen a 2013-as autó felé. "Ha van egy autója valakinek, aztán számos jelentős frissítést vezet be rajta, és azok nem hozzák meg a várt eredményt, az azt jelenti, hogy a projekt alapjaiban nem jó" - nyilatkozta a pilóta a brazil O Estado de Sao Paulónak. "Ilyen esetben hagyni kellene, hogy egy teljesen új alapot lehessen létrehozni" - tette hozzá.

Fernando Alonso azonban nem értett egyet Massával, amikor megkérdezték tőle, hogy ha nem válnak be a friss alkatrészek, akkor a csapat már a 2013-as autóra fog-e koncentrálni. "Nem, nem hinném." A kétszeres világbajnok abban sem osztotta Massa véleményét, hogy új alapokra lenne szükség. Amikor arról kérdezték, hogy a mostani autó lehet-e majd kiindulási alap a 2013-as számára, így felelt: "Szerintem igen."

Alonso szerint csak a verseny után lehet majd megítélni, hogy mennyit léptek előre a fejlesztési csomaggal. "Magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy el fogjuk végezni a ránk váró munkát, az első előjelek pozitívak, még meg kell vizsgálnunk az adatokat, de úgy tűnik, bejött, amit sejtettünk" - nyilatkozta a spanyol versenyző péntek délután a barcelonai paddockban. "Holnap remélhetőleg látni fogunk pozitív jeleket, és kicsit nyugodtabban kerülhetünk be a Q3-ba" - tette hozzá.

A spanyol pénteken ugyan megnyerte az első szabadedzést, de a második után kiderült, hogy legjobb köre csak a 13. leggyorsabb volt a Spanyol Nagydíj első napján.