Vágólapra másolva!
A német sztárt, aki pályafutása során majdnem négyszer annyit keresett, mint David Beckham, csak Tiger Woods előzi meg az örökranglistán.

A Sunday Times által összeállított lista tanúsága szerint Michael Schumacher minden idők második leggazdagabb sportolója: 1991 óta tartó Forma-1-es pályafutása során összesen 823 millió dollárt (jelenlegi árfolyamon mintegy 181 milliárd forintot) keresett, így csak a 869 millió dolláros vagyont gyűjtő golfozótól, Tiger Woodstól marad el.

Mindketten jelentősen tehetősebbek az olyan sztároknál, mint a kosaras Michael Jordan (516 millió), a teniszező Roger Federer (316 millió) vagy a futballista David Beckham (258 millió). Az utóbbi egyébként a leggazdagabb brit sportoló a lap szerint, megelőzve a rögbijátékos Paul Caddicket.

Az aktív Forma-1-es pilóták közül holtversenyben Kimi Räikkönen és Fernando Alonso követi Schumachert 161 millió dolláros vagyonával, míg Lewis Hamilton 89, Jenson Button pedig 85 millió dollárt halmozott fel eddigi pályafutása során. Ingatlanbefektetéseinek köszönhetően még a vb-címet sohasem szerző Eddie Irvine (129 millió) is megelőzi őket, ahogy a Sunday Times becslései szerint 80 millió dollárt gyűjtő David Coulthardot és Nigel Mansellt, valamint a 67 millió dollárjával a brit lista 17. helyét elfoglaló Jackie Stewartot is.

Forrás: Mercedes

Bernie Ecclestone-hoz viszonyítva természetesen mindannyian földönfutók: ő 4 milliárd dollárral (880 milliárd forinttal) büszkélkedhet, ezzel azonban fel sem került a világ leggazdagabb embereinek listájára. Ellentétben például a Sergio Pérezt és a Saubert telekommunikációs cégén, a Telmexen keresztül szponzoráló, mexikói Carlos Slimmel, akinek a vagyonát 71 milliárd dollárra becsülik.