Vágólapra másolva!
Niki Lauda úgy gondolja, a Bahreini Nagydíjon aratott győzelem után a Red Bull az egész szezont uralhatja. Szerinte a befújt diffúzor hiánya miatt maradtak le az első három futamon.

Az előző két világbajnokság győztesének, a Red Bullnak négy futamot kellett várnia, míg Sebastian Vettel révén megszerezte első idei pole pozícióját és győzelmét a Bahreini Nagydíjon. Bár az istálló főnöke, Christian Horner és maga Vettel is úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan változni fog az erősorrend az idény hátralevő részében, Niki Lauda szerint újra a Red Bull teljesítménye jelenti a mércét az ellenfelek számára.

"Bahrein volt az első futam, ahol valóban megértették az autó és a gumik viselkedését, és rögtön meg is nyerték a versenyt" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok az Auto Bildnek. "Mugellóban bizonyára tovább javították az autót, ezért nagy esélyt látok rá, hogy az idei szezont is ők fogják uralni."

Lauda úgy véli, év elején azét nem a Red Bull bizonyult a legjobb istállónak, mert időbe tellett, mire a 2011-es idény után betiltott befújt diffúzor nélkül is eltalálták a megfelelő beállításokat. "Mivel elvesztették a befújt diffúzorral nyert előnyt, a világbajnoki címért zajló küzdelem szorosabb, mint tavaly" - magyarázta. "Ennek ellenére a Red Bull maradt az a csapat, amelyet meg kell vernie annak, aki bajnok akar lenni."

Az ex-versenyző hozzátette, a bahreini győzelem Vettel nagyságát is bizonyítja. "Egy jó versenyzőnek arra is képesnek kell lennie, hogy egy rossz időszak után ismét visszataláljon a győzelem útjára. Sebastian bebizonyította, hogy képes erre."