Vágólapra másolva!
Lehetséges, hogy Kimi Räikkönen önerőből is meg tudta volna előzni Romain Grosjeant a Bahreini Nagydíjon, csapattársa figyelmét azonban a Lotus külön felhívta arra, hogy ne álljon az útjába.

Úgy tűnik, hogy Romain Grosjean csapatutasításnak eleget téve engedte el Kimi Räikkönent a Bahreini Nagydíjon. Már a futamon is feltűnő volt, hogy a francia meg sem próbált védekezni a finnel szemben, bár beletelt néhány körbe, amíg elengedte. Eric Boullier csapatfőnök a leintés után tagadta, hogy utasításra történt a helycsere, pedig ez a jelenlegi szabályok szerint ismét teljesen legálisnak számít.

A héten nyilvánosságra hozták a helycsere előtti rádióforgalmat a Lotus és Grosjean között, ennek tartalma ellentmond Boullier csapatutasításos nyilatkozatának. "Kimi gyorsabb nálad. Ne tartsd fel" - üzent Grosjeannak egyértelműen a versenymérnöke.

"Ha becsuktam volna az ajtót Kimi előtt vagy csatázni kezdünk, elveszíthettem volna a szárnyamat" - nyilatkozta Grosjean a rádióüzenetet magyarázva. "Pontosan tudtuk, hogy dobogós eredményt érhetünk el, nem akartam hibázni. Ebben a szituációban nem versenyeztem a legjobb tudásom szerint."

A futam után Räikkönen is azt mondta, hogy erőből kellett megelőznie Grosjeant, mert az F1-ben "nincsenek csapatutasítások."