Vágólapra másolva!
Fernando Alonso bízik benne, hogy a gyors fejlődésnek köszönhetően a Ferrari a gyengélkedő F2012-essel is meg tudja nyerni a bajnokságot. Szerinte a csapat jobb munkát végez, mint az elmúlt években.

A nehéz szezonkezdet ellenére Fernando Alonso továbbra sem adta fel a 2012-es világbajnoki címhez fűzött reményeit, bár tudja, hogy a Ferrari idei autójával nehéz lesz elérnie ezt a célt. Az eddigi négy futamon ugyanis a Red Bullon és a McLarenen kívül legtöbbször a Mercedes és a Lotus autója is gyorsabbnak bizonyult az F2012-nél. Alonso szerint azonban a Ferrari nagyszerűen dolgozik idén, ezért még az ellenfelekénél lassabb autóval is lehet esélyük a győzelemre.

"Akkor is nyerhetünk, ha nem a miénk a legerősebb autó" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak, majd hozzátette, szerinte a Ferrarinak kizárólag az autóval vannak gondjai. "A külső tényezőket figyelembe véve szinte tökéletes a csapatunk. Egy ilyen istálló pedig a leggyorsabb autó nélkül is tud bajnokságokat nyerni."

"Már nem akadályoznak minket olyan stratégiai vagy versenyzői hibák, melyeket 2010-ben vagy 2011-ben láthattunk. A csapat sokkal profibban dolgozik, mint ahogy azt mások gondolják" - folytatta. A Ferrari a következő versenyen, Barcelonában egy jelentős fejlesztési csomagot készül bevetni, az új alkatrészeket ez e heti, mugellói teszten próbálják ki. Az olaszok nagy előrelépést várnak az újításoktól, de Alonso szerint az sem tragédia, ha a május közepén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon még nem lesz látványos a javulás.

"Futamról futamra kell behoznunk a lemaradásunkat. Ha Barcelonában is gyengén teljesítünk, az nem jelenti azt, hogy véget ért számunkra a szezon" - jelentette ki Alonso, aki elárulta, a Ferrari kétszer olyan gyorsan dolgozik a fejlesztéseken, mint egy átlagos szezonban. A spanyolon mindenesetre nem múlik a siker, elmondása szerint mindig igyekszik a maximumot kihozni az autóból.

"Azt hiszem, ez a legjobb tulajdonságom. Az időmérőkön nem én vagyok a legjobb, mint ahogy az utcai pályákon, az esőben vagy a bokszkiállásoknál sem. De mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni az autóból" - magyarázta Alonso, aki a Malajziai Nagydíjon aratott győzelmének köszönhetően a bajnokság negyedik helyén áll, és csak tíz ponttal marad el az éllovas Sebastian Vetteltől.

Forrás: Ferrari