Vágólapra másolva!
Míg Hamilton ragaszkodik hozzá, hogy kipróbálhassa a McLaren újításait a teszten, csapattársa, Button úgy véli, nem lesz számára hátrány, ha az eredeti terveknek megfelelően a tesztpilóták ülnek autóba.  

Négy év után először lesz alkalmuk a Forma-1-es csapatoknak, hogy idény közben is hagyományosan teszteljenek (2009 óta csupán korlátozott számú egyenesfutási teszten, illetve a fiatal tehetségek tréningjén hajthattak pályára a nagydíjak helyszínén kívül): május 1. és 3. között Mugellóban vizsgálhatják autóikat.

A sereghajtó HRT kivételével mindegyik csapat elutazik Olaszországba, és a McLarent leszámítva mindegyik lehetőséget ad a bajnokságban szereplő versenyzőinek a vezetésre, sőt a legtöbben a tesztpilótájukat is munkába állítja az első napon. A McLaren azonban kizárólag a tesztpilótáival, Gary Paffettel és Oliver Turvey-vel tervezi lebonyolítani a tesztet, ami nem tetszik Lewis Hamiltonnak, mert ő autóba akar ülni, hogy rájöjjön, miért nem tudta kihozni a maximumot a gumikból az első négy versenyen.

"Vissza kellene ülnöm az autóba. Muszáj rájönnünk, hogy a gumik miért kopnak szét" - nyilatkozta a hét elején. "Ha van más is, amit ki kell próbálnunk, vagy amit meg kell értenünk, én akarom csinálni, nem engedem át másnak."

Csapattársa, Jenson Button ugyanakkor nem reklamál a McLaren döntése miatt, és úgy gondolja, nem a Ferrari tesztpályáján fog nagy áttörést elérni az istálló. "Azért nem leszünk ott (mi, versenyzők), mert korábban sohasem jártunk Mugellóban. Nem hiszem, hogy nagy haszonnal jár a teszt, mert semmilyen lényeges fejlesztést nem próbálunk ki" - közölte a Daily Maillel. "Szerintem jó, hogy a tesztpilóták megtesznek pár kilométert és kipróbálnak néhány szélsőséges megoldást, de számunkra nem fontos, hogy ott legyünk."

Mugello után idén már nem tesztelhetnek a csapatok, kivéve a fiatal versenyzők tréningjén, ahová viszont egyetlen hivatalos versenyzőjüket sem nevezhetik.