Vágólapra másolva!
Május 1-3. között rendezik a mugellói tesztet, amelyen a Ferrari meg sem próbál egyenlőségre törekedni. Fernando Alonso kettő, Felipe Massa egy napot vezethet.

Eltekintve a programban 2009 óta szereplő, fiatal tehetségek számára szervezett gyakorlásoktól, három éve nem rendeztek szezon közbeni tesztet a Forma-1-ben. Május 1-3. között Mugellóban körözhetnek a csapatok, a teszten az európai szezonra készített fejlesztések debütálnak.

A Ferrarinál egy ideje nem csinálnak titkot abból, hogy elsősorban Fernando Alonsóra építik a csapatot, Stefano Domenicali csapatfőnök egy spanyol lapnak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy "Massának tudnia kell, hol a helye". Ennek megfelelően a mugellói teszt sem Massáról fog szólni, a Ferrari meg sem próbál egyenlőségre törekedni.

Alonso kezdi a tesztet kedden és fejezi be csütörtökön, két tesztnapjával szemben Massának csak egy jut, szerdán próbálgathatja a frissített F2012-est. A HRT csapata nem lesz ott Mugellóban, a Bahrein és Spanyolország közötti, háromhetes szünetet arra használja fel, hogy felszerelésének utolsó darabjait is átköltöztesse Madridba.