Vágólapra másolva!
Bár Alonso 8. lett a Bahreini Nagydíj első edzésnapján, a csapatnál elismerik, hogy nehéz értelmezni az eredményeket.

Fernando Alonso a Ferrari gyenge formája ellenére Malajziában és Kínában is eljutott az időmérő döntőjéig, rendre a 8. illetve 9. helyeket szerezve meg. Noha a Bahreini Nagydíj péntek délutáni edzésnapján is 8. lett, ami biztató eredmény ahhoz képest, hogy a jó kigyorsításokat követelő pálya nem fekszik a Ferrarinak, óvatosan nyilatkozott az esélyeiről.

"A Bahreini Nagydíj első napja rendszerint nagyon nehéz, mert a pályaviszonyok a homok és a szél miatt nem a legjobbak" - mondta. "Ráadásul a pályát nagyon ritkán használják, ezért a pénteki eredményeket még nehezebb értelmezni, mint máshol. Így nem feltétlenül jó megoldás a mai tapasztalatokra hagyatkozni a beállításokkal, mivel észben kell tartani, hogy vasárnapig rengeteget változhatnak a körülmények."

Alonso, aki 1:34.449-es körideje révén 1,633 másodperccel maradt le az élen végző Nico Rosbergtől, hozzátette, hogy "még sok dolgunk van, különösen az autó hátuljával, ha növelni akarjuk a tapadást."

Felipe Massa 0,492 másodperccel lassabb volt a csapattársánál is, de a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elárulta, hogy "a két autó aerodinamikai konfigurációja kicsit eltérő" volt. Massa szerint elsősorban a gumikopást kell lassítani.

Forrás: Ferrari

"Főleg a Pirelli gumik viselkedésének kiértékelésére koncentráltunk. A ma látottak alapján mindkét keverék gyorsan kopik, gyorsabban, mint máshol" - ecsetelte. "Ez fontos feladat volt, különösen a versenyre való tekintettel, de az időmérő szempontjából is. Kétségtelen, hogy még sok munkánk van. A legfontosabb, hogy következetesen teljesítő autót rakjunk össze, és megpróbáljuk lassítani a gumikopást."

Fry hozzátette: "Számíthatunk rá, hogy a holnapi időmérő nagyon kemény lesz: felesleges lenne tagadnunk, hogy nehéznek ígérkezik mindkét autónkat bejuttatni a Q3-ba." Ez a Ferrarinak idén még egyszer sem sikerült, mivel Massa Melbourne-ben a 16., Szepangban és Sanghajban pedig a 12. rajtkockát szerezte meg. A három kis csapat versenyzőit leszámítva ő az egyetlen a mezőnyben, akinek még egyetlen pontja sincs.