Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint az F2012 nem elég ütőképes, és a csapat sem vár kiemelkedő teljesítményt Kínában. Felipe Massa kicsit mérges, amiért nem végzett előrébb a tabellán.

Úgy tűnik, hogy a váratlan malajziai győzelem után a Ferrarira ismét a rideg valóság vár majd Kínában. A nagydíj első edzésnapja visszarántotta a több gonddal küszködő maranellóiakat a földre, Fernando Alonso például elismerte, hogy az autón sokat kell javítaniuk, ha előkelő eredményt akarnak elérni.

"Felipe és jómagam megosztoztunk a feladatokon, délután a mérnökök munkája lesz, hogy kielemezzék az adatokat, és meghozzák a legjobb döntést holnapra a fejlesztésekkel és az abroncsokkal kapcsolatban" - mondta. "Egyértelműen nem elég jó a teljesítményünk, ezt próbáljuk pótolni. A balanszon és a tapadáson szintén igyekszünk javítani. Sok teendő vár ránk, ha erős időmérőt akarunk."

A Ferrari a hivatalos sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy "defenzív versenyre" számítanak. Emellett elárulták, hogy délelőtt az új aerodinamikai elemeket tesztelték, délután pedig szokás szerint elvégezték a gumik vizsgálatát a hosszú etapokon. Alonso 10. lett a száraz pályán tartott második edzésen, de még így is bőven Felipe Massa előtt végzett, aki csupán 17. lett. A brazil elmondta, önhibáján kívül került ennyire hátra a tabellán.

"Az első lágy gumis etapomban (Timo) Glock kicsúszott az 1-es kanyarnál, ezért be kellett mennem a bokszba, aminek következtében nem tudtam a legtöbbet kihozni abból a gumiszettből, nem tudtam lényegesen javítani a köridőmön. Biztos vagyok benne, hogy egyébként sokkal jobb kört futhattam volna. Ez picit bosszant, mert nem tudtam úgy használni a lágy gumikat, ahogy kellett volna" - nyilatkozta Massa.

Forrás: AFP

Pat Fry, a csapat technikai igazgatója úgy véli, a fejlesztéseik hasznosak. "Hoztunk pár újítást az F2012-re, melyeknek javítania kell az autó teljesítményén az első két futamhoz képest. A háromórányi edzést követően az első benyomásaink pozitívak, de hosszú munkaórák várnak ránk délután és este, hogy mélyreható elemzést készítsünk" - mondta a szakember. "Nem számítok meglepetésre a rajtpozíciónkat illetően: jelenleg a reális elvárásunk az lehet, hogy a hetedik és tizenkettedik hely közé kerüljünk."