Vágólapra másolva!
A brazil is tisztában van vele, hogy folyamatosan kritizálják a teljesítménye miatt, és muszáj összeszednie magát, ha a Ferrarinál akar maradni.

Felipe Massa elismerte, hogy össze kell szednie magát, ha el akarja kerülni az állandó kritikákat, és nem szeretné elveszteni az állását a Ferrarinál. A teljesítménye már tavaly is elmaradt a várttól, ezért jól akarta kezdeni a szezont, de az ausztráliai idénynyitón egy ütközés miatt kiesett, Malajziában pedig hosszas küszködés után csak a 15. helyen ért célba.

"Nehéz időket élek. Ez így nem mehet tovább, és én nem is akarom, hogy folytatódjon, ez nyilvánvaló" - idézi Massát a Ferrari honlapja. "Tudom, hogy kívülről sok kritikát kapok, ehhez azonban már hozzászoktam, mert nem most vagyok először ilyen helyzetben. Úgy érzem, a csapat hisz bennem, és ez az, ami igazán számít. Mivel már sokszor mentem keresztül hasonló megpróbáltatásokon, tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen negatív helyzetet pillanatok alatt pozitívba lehet fordítani."

Massa Melbourne-ben egy teljes másodperccel lassabb volt Fernando Alonsónál, ezért Szepangra új autót építettek neki, amivel az időmérőn bő három tizedmásodpercre faragta le a lemaradását. A versenye azonban ismét rosszul sikerült, ezért változtatott a tervein, és utána nem haza, hanem a Ferrari főhadiszállására utazott.

"A múlt héten Maranellóban voltam, ahol a szimulátorban gyakoroltam, hogy a következő két versenyre minél alaposabban felkészüljek. A legapróbb részletekig tanulmányoztunk mindent, ami Melbourne-ben és Szepangban problémát okozott, hogy Kínában és Bahreinben már jól menjenek a dolgok."

"Nagyon remélem, hogy végre péntektől kezdve normális hétvégénk lesz, gondok nélkül: ez alapvető fontosságú lenne, hogy végre jó eredményt érhessek el. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, mert azt hiszem, egyelőre nem számíthatunk jelentős újításokra az autónkon."

A malajziai győztes Alonsónak, aki az első két forduló után vezeti a világbajnokságot, szintén nincsenek illúziói a Ferrari kilátásaival kapcsolatban. Kínában "nem számítok meglepetésekre az Ausztráliában és Malajziában látottakhoz képest" - ismerte el. "Igaz, hogy csaknem három hét telt el, ez azonban nem jelenti azt, hogy elég időnk volt gyorsabbá tennünk az autót: kapunk néhány apró frissítést hozzá, de semmi igazán jelentőset, ráadásul számítanunk kell rá, hogy a többiek is előrelépnek."

"Nem akarok olyan kijelentéseket tenni, hogy a célunk ezen vagy azon a helyen végezni, ilyesmire ugyanis nem is érdemes fecsérelni az időt. Egyszerűen igyekezni fogunk a tőlünk telhető maximumot nyújtani, hogy minél több pontot gyűjtsünk."

A Ferrari a konstruktőri összetettben a 3. helyen áll a McLaren és a Red Bull mögött.