Vágólapra másolva!
A Kínai Nagydíjra számos fejlesztéssel érkező Ferrari a technikai igazgató szerint továbbra is küszködik, száraz pályán majdnem egy másodperc a lemaradásuk.

Bár az esős Malajziai Nagydíjon aratott meglepő győzelme után Fernando Alonso vezeti a világbajnokságot, a Ferrari tisztában van vele, hogy ez az eredmény nem tükrözi a valós erőviszonyokat. Alonso az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon az ötödik helyen ért célba, az időmérőkön azonban még nem tudott a nyolcadik helynél előrébb végezni. Csapattársa, Felipe Massa egyelőre pontot sem tudott szerezni 2012-ben.

"Természetesen nem számítottam arra, hogy az egyik versenyzőnk vezetni fogja a bajnokságot" - nyilatkozta a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry a csapat honlapjának. "Már a tesztelés elején rájöttünk, hogy elég sok probléma van az autóval, melyeket ki kell javítanunk."

Alonso a bajnokságban öt ponttal előzi meg Hamiltont, tízzel pedig a McLaren másik versenyzőjét, Jenson Buttont. Fry szerint azonban a Ferrarinak még nagyon sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy normál körülmények között is felvehessék a versenyt az élcsapatokkal. "Még mindig hosszú út áll előttünk. Úgy gondolom, egy száraz pályán futott időmérőn még mindig körülbelül nyolc tizeddel maradunk el a legjobbakktól, pedig mi akarunk lenni a legjobbak" -jelentette ki.

Forrás: Ferrari

"A nedves, kis tapadást nyújtó pálya kedvez az autónknak, ilyen körülmények között kevésbé nyilvánvalóak az F2012 hibái. Ezt Melbourne-ben, a pénteki szabadedzésen, és a malajziai futamon is láthattuk" - tette hozzá Fry.

A technikai igazgató szerint a csapat folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán, a hétvégi Kínai Nagydíjon pedig új elemekkel próbálják gyorsabbá tenni az autót. "Kínában öt újdonságot vetünk be - ezek közül néhány eléggé látható változás lesz, a többi kevésbé. A nagyobb fejlesztéseket a Spanyol Nagydíjra tervezzük" - magyarázta.

Az idény előtt tapasztalt lemaradás miatt a Ferrari arra törekszik, hogy minél előbb bevethesse az újításokat. "Néhány elem bemutatkozását előbbre hoztuk - eredetileg csak Spanyolországba vittük volna el őket, de valószínűleg már Kínában feltesszük őket az autóra" - árulta el Fry.