Vágólapra másolva!
A brit parlament egyik tagja, aki az autósportban és a közel-keleti politikában is járatos, úgy gondolja, még nem lenne szabad versenyt rendezni az országban.

Vészesen közeleg április 20., a Bahreini Nagydíj első edzésnapja, azonban változatlanul kérdéses, hogy idén meg tudják-e tartani a versenyt a tervezett időpontban. Az eseményig két hét van hátra, de a megtartását erőteljesen fenyegeti, hogy az arab országban még mindig forrongások vannak, ami miatt tavaly sem utazott el oda a Forma-1.

A Bahreini GP ellen egyre többen szólalnak fel, a minap az eseményt korábban támogató Damon Hill jelentette ki, hogy fontolóra kell venni az újabb törlést. A brit parlament egy része eddig sem támogatta a versenyt, és most egy újabb képviselő, Richard Burden szólalt meg az ügyben. "Damon Hill jogosan szólította fel az autósport szövetséget, hogy gondolja át a döntését a Bahreini Nagydíj megrendezésével kapcsolatban. Ezt olyan személyként mondom, aki kedveli az autósport és érdeklődik a Közel-Kelet iránt" - írta a Huffington Postban megjelent cikkében.

"Amennyiben valódi és fenntartható reformokat valósítanának meg, a nagydíj megrendezése egyesítené a bahreini embereket, és pozitív üzenetet közvetítene a világ felé. Azonban még nem járunk itt."

Burden felhívta a figyelmet az aggasztó közbiztonságra. Mint leírta, tavaly február óta 45 ember halt meg a bahreini utcákon, és a rendőrség beavatkozása is durva. Szerinte rossz döntés volt a szezon elejére beiktatni a Bahreini Nagydíjat, de "három héttel a verseny előtt még át lehet gondolni az egészet" - mondta. "Kétségtelenül minden követ meg fognak mozgatni a bahreini szervezők, hogy minimálisra csökkentsék a jelen lévő csapatok veszélyeztetettségét. Viszont figyelembe kell venni, hogy hosszú távon mennyire sérülhet az F1 és az autósport hírneve."