Vágólapra másolva!
Az egykori világbajnok, Jody Scheckter szerint egyenletes teljesítménye ellenére nem ő a mezőny legjobb versenyzője. A dél-afrikai úgy véli, Felipe Massa a 2009-es balesete óta nem a régi.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban a Renault versenyzőjeként megnyerte a világbajnokságot, azóta viszont nem sikerült elhódítania a trófeát. Sokan ennek ellenére a jelenlegi mezőny legjobb versenyzőjének tartják, hiszen szinte minden idényben az élmezőnyben küzd, csapattársainál pedig rendre gyorsabbnak bizonyul. Az 1979-es Forma-1-es világbajnok, Jody Scheckter azonban úgy véli, a spanyol nem emelkedik ki a mai - öt másik világbajnokot is felvonultató - mezőnyből.

"Fernando természetesen az élversenyzők közé tartozik, de véleményem szerint nem ő a mezőny legjobbja" - nyilatkozta még a szezon előtt a The Guardiannek Alonsóról, aki az esős Malajziai Nagydíjon aratott győzelme után vezeti az idei világbajnokságot a problémákkal küzdő Ferrarival. "Képes egyenletes teljesítményt nyújtani, és jó eredményeket elérni, ha ehhez megfelelő autóval rendelkezik."

A dél-afrikai ex-versenyző Alonso csapattársáról, Felipe Massáról sincs túl jó véleménnyel. A brazil tavaly egyszer sem tudott az ötödik helynél előrébb végezni, miközben Alonso tíz dobogós helyezést - köztük egy győzelmet - szerzett. Scheckter azokkal ért egyet, akik szerint ez Massa 2009-es, hungaroringi fejsérülésére vezethető vissza.

"Az biztos, hogy a baleset előtt jól vezetett. Michael (Schumacher) utolsó ferraris évében ráadásul kezdett úgy tűnni, hogy Felipe a gyorsabb kettejük közül" - vélekedett a 2006-os szezonról. "A visszatérése óta azonban egyértelmű, hogy nem teljesít olyan jól."

Massa a 2012-es idényben eddig pontot sem tudott szerezni, és egyre gyakrabban röppennek fel híresztelések azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari már az idény közben megválik tőle. Az utódja feltételezések szerint a sauberes Sergio Pérez lehet.