Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője örül, hogy Lewis Hamiltonnal egy csapatban lehet, de érdekesnek találná, ha Fernando Alonsóval is megtehetné ezt. Button úgy gondolja, bizonyos szempontból hasonlít a spanyolhoz.  

Jenson Button a Forma-1-es pályafutása során eddig nyolc versenyzővel - Ralf Schumacherrel, Giancarlo Fisichellával, Jarno Trullival, Jacques Villeneuve-vel, Takuma Satóval, Anthony Davidsonnal, Rubens Barrichellóval és Lewis Hamiltonnal - indult egy csapatban.

A McLarennél jelenleg Hamilton a csapattársa, akivel harmonikus viszonyt ápol, és akiről kedvező véleménnyel van. "Mindig láthatjuk, hogy Lewis szélsőségesen gyors, és nagyon izgalmas, ha valakinek ilyen csapattársa van. Ez bizonyos napokon nehéz, bizonyos napokon viszont remek, én imádom ezt a kihívást" - nyilatkozta Button a Press Association-nek.

A 2009-es bajnok ugyanakkor beszélt arról is, hogy legszívesebben kivel küzdene egy csapatban, ha választhatna. "Amennyiben Lewis nem lenne a Forma-1-ben, úgy érzem, Fernando (Alonso) érdekes csapattárs lenne. Ő roppant tehetséges, kétszeres bajnok, gyors. Hogy ő-e a leggyorsabb a mezőnyben? Valószínűleg nem, és feltehetően ő is ezt mondaná, azonban nagyon intelligens" - mondta.

"Bizonyos szempontból hasonlóak vagyunk, bizonyos szempontból egyértelműen nem. Hasonlóak vagyunk amiatt, hogy mindketten azt szeretnénk, ha a megfelelő emberek vennének körbe bennünket, mivel szükségünk van erre a támogatásra a siker érdekében."

A két versenyző karrierje 2003-ban ért legközelebb egymáshoz: a Renault akkor épp Buttont cserélte le Alonsóra.