Vágólapra másolva!
A Malajziai Nagydíj második helyezettje kijelentette, a híresztelések ellenére a 2012-es idény végéig a Saubernél marad. A csapat nem bánkódik, amiért nem tudták megnyerni a futamot.

Már a Malajziai Nagydíj hétvégéje előtt is felröppentek olyan híresztelések, hogy a Ferrari a gyengén teljesítő Felipe Massának már az idény végéig sem ad lehetőséget. A brazil helyére Sergio Pérezt tartják a legesélyesebbnek, aki a Ferrari utánpótlás-programjában nevelkedett, jelenleg pedig az olaszok motorjait használó Sauber csapat tagja. A szepangi futam után - ahol a fiatal mexikói a második helyen ért célba, Massa pedig pontot sem szerzett - sokan úgy gondolják, akár már a következő versenyen sor kerülhet a cserére.

A találgatásokat Martin Whitmarsh nyilatkozata is erősítette, a McLaren csapatfőnöke a verseny után a Sky Sportsnak beszélt Pérezről. "Azt hiszem, elég nagy nyomás alá helyezi Massát" - vélekedett. "Nem tudom, mennyi esély van rá, hogy már a Kínai Nagydíj előtt csapatot vált, de biztosan fontolóra veszik ezt a lehetőséget."

A 22 éves Pérez azonban kijelentette, nem hagyja cserben jelenlegi munkaadóját. "Teljes mértékben elkötelezett vagyok a csapatom, a Sauber iránt" - idézi őt az ESPNF1.com. "Nyilvánvalóan csak pletykákról van szó, de ezek nem igazak - az egész idényben a Saubernél maradok."

Forrás: Sauber

A malajziai futam győztese, Fernando Alonso védelmébe vette jelenlegi csapattársát, szerinte Massa a szezon hátralévő részében jobb eredményekre lesz képes. Azt azonban elismeri, hogy a Pérez a jövőben a Ferrarinál köthet ki. "Sergio jelenleg a Sauber alkalmazottja, oda köti a szerződése" - mondta. "A Ferrari versenyző-akadémiájában nagyszerű munkát végeznek, és valószínűleg Sergio is azért került oda, mert az istálló nagy tehetséget lát benne."

A malajziai győzelemhez rendkívül közel kerülő Sauber egyébként nem bánkódik az elszalasztott lehetőség miatt, hiszen így is fennállásuk legjobb eredményét érték el. "Azt hiszem, egy ilyen pillanatban nem arra gondol az ember, hogy mit érhetett volna el. Örülünk ennek az eredménynek, és meglátjuk, mi következik ezek után" - nyilatkozta a Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn.