Vágólapra másolva!
Szerinte a Malajziai Nagydíjon nehéz lesz maga mögött tartania Kimi Räikkönent. Felipe Massa végre úgy érzi, az autója úgy működik, ahogy várja.

Fernando Alonso elégedett Szepangban megszerzett 8. rajthelyével, de arra számít, hogy a versenyen nehéz lesz maga mögött tartania Kimi Räikkönent, aki az időmérőn eredetileg 5. lett, csak egy váltócsere miatt sorolták hátrébb. A finn sokáig még a pole pozícióra is esélyesnek tűnt, ezért Alonso gyorsabbnak tartja.

"Tudjuk, hogy itt Szepangban hamar elhasználódnak a gumik, és a mi autónk Melbourne-ben meg a téli teszteken talán kicsit durvábban koptatta őket, mint az ellenfeleink többsége. A 8. helyről indulhatunk majd, de Kimi lesz mögöttünk, aki sokkal gyorsabb nálunk, úgyhogy nehéz dolgunk lesz" - mondta Alonso. "Ugyanakkor a versenyen általában kicsit erősebbek vagyunk, ezért remélhetőleg sikerül megismételnünk a (melbourne-i) teljesítményünket."

Alonso 1,347 másodperccel maradt el a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól, az autója azonban nem volt teljesen rendben. "A Q3 során teljesített egyetlen mért körömben gondom volt a KERS-szel, de emiatt szerintem nem vesztettem egy helyet sem, bár a pole-hoz képesti lemaradásom egyébként reálisabbnak tűnt volna" - vélte.

Bokszutcai pletykák szerint a Ferrari a Spanyol Nagydíjra teljesen új kasztnit épít, és nyomórudasra alakítja át innovatív, de állítólag problematikus első futóművét. Alonso cáfolta ezt, és hangsúlyozta, hogy még nem mondott le a vb-címről sem. "Nem, ez nem igaz" - válaszolt az új autóval kapcsolatos hírre. "Természetesen nagyon pörgetjük a fejlesztéseket, így is van rendjén, de következetes ütemben, forradalmi változások nélkül. Ezzel az autóval jelenleg sok baj van, emiatt azonban sokat is lehet javítani rajta."

Forrás: Ferrari

Felipe Massa ezúttal is csapattársa mögött, a 12. helyen végzett, viszont sokkal közelebb került hozzá, a Q2-ben 0,352 másodperccel maradva le tőle. Azt mondta, az új kasztnival, amit Melbourne óta kapott, ismét normálisnak érzi a helyzetét.

"Biztató, hogy végre rendes időmérőnk volt, és úgy működött az autónk, ahogy várjuk tőle" - mondta. "Mindent kicseréltünk rajta, amit lehetett, és az időmérőn éreztem először olyannak, amilyennek lennie kell."

"Tegnap és a ma reggeli szabadedzésen sem voltam elégedett a balansszal, de az időmérőre sikerült javítanunk rajta, ezért a versennyel és a jövővel kapcsolatban magabiztosabb lettem. Szerintem kezdjük jobbat megérteni az F2012 működését, ami biztató."

Massa kijelentette, hogy a sorsával kapcsolatos találgatások nem aggasztják. "A legzavaróbb az, ha az ember beül az autóba, és nem azt érzi, amit megszokott. Fogalma sincs, mi történik" - mondta. "A nyomás nem érdekel, ahogy a pletykák és a rám tett megjegyzések sem. Mindez nem az én problémám."

A csapatfőnök, Stefano Domenicali is úgy látta, Massa "a helyes irányba" lépett tovább.