Vágólapra másolva!
A gyors kanyarokban erős McLaren arra számít, hogy a malajziai pálya még jobban kedvezhet az autójuknak, mint az ausztrál. Szerintük a következő futamon a Mercedes is jobb teljesítményre lehet képes.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, a hétvégi Malajziai Nagydíjon még jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint az ausztrál idénynyitón. Melbourne-ben a McLaren foglalhatta el a rajtrács első sorát, majd Jenson Button sima győzelmet aratott, a pole-ból induló Lewis Hamilton pedig a harmadik helyen ért célba.

Bár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a másodikként befutó Sebastian Vettel versenytempója nem maradt el a McLarenétől, Whitmarsh arra utalt, hogy a gyors kanyarokkal teli malajziai pályán nagyobb lehet köztük a különbség. "Aki alaposan megfigyelt minket a barcelonai teszten, láthatta, hogy elég jók voltunk a gyors kanyarokban" - idézi az Autosport Whitmarsh-t. "Úgy tűnt, ezekben vagyunk a legerősebbek, a Red Bull pedig a lassabb részeken jobb nálunk."

Forrás: AFP

"Ezért volt kellemes azt látni, hogy még egy ilyen pályán is viszonylag jó tempót diktáltunk hozzájuk képest" - utalt a lényegesen lassabb Albert Parkra. "Ez elméletben azt jelenti, hogy a következő helyszínen is erősek leszünk."

Bár az ausztrál futamon a McLarenhez csak a Red Bull tudott közel kerülni, Whitmarsh szerint új ellenfelekkel is meggyűlhet a bajuk Malajziában. A csapatfőnök főleg szezon előtt győzelmi esélyesnek kikiáltott Mercedestől tart. A németeket az előző futamon különböző problémák miatt nem szereztek pontot, Michael Schumacher negyedik rajthelye azonban elárulta, hogy gyors autót építettek.

"A Mercedes egyértelműen gyors, azt hittük, hogy nagyobb veszélyt fognak jelenteni ránk a futamon" - magyarázta Whitmarsh. "A rajt előtt azt mondtam volna, hogy ők kerülhetnek hozzánk a legközelebb. Rendkívül gyorsak voltak, főleg az egyenesekben. Arra számítottunk, hogy meggyűlik velük a bajunk, de végül alulteljesítettek. Biztos vagyok benne, hogy ennél többre képesek."