Vágólapra másolva!
A német versenyző szerint nem jelenthet gondot a Mercedesnek, hogy megoldja a fokozott gumikoptatás problémáját, ami elrontotta az esélyeit Ausztráliában.

A Mercedes a remekül sikerült időmérő után nagy várakozással tekintett a vasárnapi futamra, és az esélyeik a rajt után tovább javultak. Az első két kanyar után a két ezüst autó már a harmadik és a negyedik helyen állt, de aztán Schumacher autója elromlott, Rosbergé pedig annyira elkoptatta a Pirelliket, hogy fokozatosan esett vissza a sorrendben. A hatodik helyen azért befuthatott volna, de az utolsó körben összeért az autója Pérez Sauberjével, ami defektet okozott a Mercedesen.

Ha továbbra sem tudják megoldani, hogy a W03 jobban kímélje a gumikat, akkor nehéz hétvége elé néznek Malajziában, mert a sepangi pálya a magasabb hőmérséklet és a több gyors kanyar miatt még keményebben bánik az abroncsokkal. Rosberg azonban biztos benne, hogy a csapat úrrá lesz a problémákon.

"Sokat lehet tenni. Még a szezon elején vagyunk, sok dolog új az autón. Az autó és a történések jó elemzésével, valamint a beállításokéval, javítani lehet a dolgokon. Sepang egy különböző pálya, különböző körülményekkel, minden másképp nézhet ki"- magyarázta Schumacher csapattársa.

Rosberg szerint legfőképp az autó rossz balansza okozta a küszködését a versenyen. "Sok dolog történt (a versenyen), sajnos az autó szempontjából nem ott voltunk, ahol szerettünk volna. Nem volt elég jó szerintem a balansz, kicsit jobban elhasználódtak a gumijaink, mint másoknak. Szükséges, hogy ennek utánanézzünk, rá kell jönnünk, mit tehetünk. Biztos vagyok benne, hogy visszavágunk a jövő hétvégén.

A rajtom jó volt, köszönet a mérnököknek ezért, akik fantasztikus munkát végeztek azzal, hogy a hetedikről a negyedik helyre előrehoztak. Ez szép volt, de onnantól kezdve a dolgok kissé nehézzé váltak."

Forrás: Mercedes GP