Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint már az előszezoni tesztek is bizonyították az autó sokoldalúságát. Véleménye szerint már a gyors kanyarok és az időmérők sem fognak gondot jelenteni az MP4/27-esnek.

Lowe szerint idén - a tavalyi szezonnal ellentétben - azokon a pályákon sem lesznek hátrányban a Red Bull-lal szemben, ahol sok a gyors kanyar. Ez Melbourne-ben még nem derült ki ugyan, mert azon az utcai pályán inkább a lassú kanyarok dominálnak, de Malajziában már tisztább képet kaphatunk az erőviszonyokról.

"Az autónak mindenhol jó a teljesítménye" - nyilatkozta Lowe. A technikai igazgató szerint az autó erős teljesítménye az előszezoni teszteken Barcelonában - ami tipikus modern pályának tekinthető - kellő bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy az MP4/27 mindenhol jó lesz, így Malajziában is.

"Malajzia érdekes lesz, de nem aggódom túlságosan azért, mert más a karaktere, mint ennek" - nyilatkozta Lowe a BBC-nek Melbourne-ben. "A teljesítményünk Barcelonában elég bizalomra adott okot ebből a szempontból, mivel Barcelona egy klasszikus, nagy leszorítóerőt igénylő pálya."

Tavaly az időmérőn mutatott teljesítmény is a McLaren gyengeségei közé tartozott, de Lowe emiatt sem aggódik többé. "Szerintem az időmérőn elért eredmény a legörvendetesebb a jelen pillanatban, mert jól mutatja a sebességünket. Ezt felhasználva lehet győzelmeket szerezni, és kontroll alatt tartani a versenyt az élről."

Forrás: AFP
Button Ausztráliában

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint idén elérhető lesz a világbajnoki cím. "Győzhetünk, ha elég gyorsan fejlesztjük az autót. Nyilvánvaló, hogy ezt fogjuk tenni. Van két fantasztikus versenyzőnk és egy erős csapatunk, most már csak rajtunk múlik. Jó pozícióból indulunk" - nyilatkozta.

"Tudjuk, hogy versenyről versenyre fejlesztenünk kell az autón, mert ilyen ennek a sportnak a természete. Van néhány félelmetes ellenfelünk; a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes és a Lotus is erősnek tűnik. Elég szoros - ilyennek kell lennie. Ez a Forma-1. Nehéznek kell lennie nyerni, és az is."

Whitmarsh azért olyan magabiztos a világbajnoki esélyeiket illetően, mert szerinte Button tovább fejlődött télen. "Erősebbé és erősebbé vált. Szerintem az érett, nyugodt stílusa miatt nem látszik, hogy mennyire éhes a győzelmekre. Ha tovább javítunk az autón, nem követünk el hibákat, és megbízhatók leszünk, akkor nincs ok arra, hogy miért ne szerezhetnénk meg a vb-címet újra. Szerintem most el kell hinnie (Buttonnak), hogy jó esélye van a világbajnoki címért folytatott versenyfutásban idén, és szerintem el is hiszi."

Whitmarsh szerint Hamilton csalódottsága, amiért kikapott Buttontól, nem szokatlan. "Remek csapattársak, remekül dolgoznak együtt. Látni lehet, hogy amelyikük győz, az felvillanyozódik, amelyikük pedig nem győz, az lesz nem boldog. Lewis nem lesz boldog Ausztrália után, de ha elégedett lenne azzal, hogy harmadik lett, vagy azzal, hogy megverte a csapattársa, akkor már nem ő lenne az a Lewis, akit szeretünk, és akit csodálunk" - fejezte be nyilatkozatát az Autosportnak.