Vágólapra másolva!
Úgy véli, bizonyos tényezők ellen semmit sem lehet tenni, de szerinte csak akkor rendezik meg a Bahreini Nagydíjat, ha a szervezők biztonságosnak ítélik a körülményeket.

Tavaly törölni kellett a Forma-1 versenynaptárából a Bahreini GP-t a zavargások miatt, és még nem biztos, hogy idén újra sor kerülhet rá. A nagydíj április 20. és 22. közé van betervezve, de az országban uralkodó nyugtalan hangulat bizonytalanná teszi a megrendezését. Bahreinben a diktatúra elnyomása ellen tüntetnek, és a helyiek közül sokan a Forma-1-et is az uralkodócsalád fényűzésének tekintik.

A Coalition of the Young 14 nevű tüntetőcsoport korábban levelet írt Bernie Ecclestone-nak, hogy megzavarják a bahreini futamot, amennyiben nem törlik, a sportág nagyura azonban nem tart erőszakos megmozdulásoktól. "Nem szükséges erőszakot alkalmazni" - nyilatkozta a Daily Telegraphnak. "Elég lenne a tüntetőknek, ha a pályához vezető út mentén kiállnának a plakátjaikkal, így eljuttatnák az üzenetüket a világ felé. Senki sem lőné le őket."

"Ha én lennék a vezetőjük, várnék a rajtig, és lezáratnám az utat néhány ezer emberrel, majd hazamennénk. A verseny késleltetésével több megjelenést kapnának a médiában, mint amiről valaha is álmodtak."

Ecclestone kijelentette, megbízik a szervezők döntésében. "Nem hiszem, hogy kockáztatnának, ha veszély lenne" - mondta. "Mindig vannak emberek, akik fenyegetőznek, ez ellen semmit sem lehet tenni."