Vágólapra másolva!
A csapat a versenytempójában bízik, úgy vélik, az Ausztrál Nagydíjon Michael Schumacher és Nico Rosberg is erősen szerepelhet.

Meglepetésgyanús volt az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérője: a Q2-ben felcsillant a Mercedes előtt a remény, hogy végre harcba szálljanak a pole pozícióért, de ott hiába végzett az első háromban Nico Rosberg és Michael Schumacher, a Q3-ban csak a 7. illetve 4. helyen zártak.

A csapatnál ennek ellenére örülnek, és úgy érzik, a futamon még előrébb léphetnek majd a pilótáik. "Nagyon elégedettek vagyunk Michael 4. helyével, kitűnő munkát végzett. Nico köre nem volt ennyire tiszta a végén, azonban ő is erős versenyt fog futni a 7. helyről. Délelőtt egy darabig sok benzinnel köröztünk, és remélem, ez kifizetődik majd holnap" - közölte Ross Brawn csapatfőnök. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug kijelentette, az istálló célja a dobogóra kerülni.

Schumacher a visszatérése óta a legjobb rajtpozícióját jegyezte, csupán 34 ezreddel kapott ki a harmadik Romain Grosjeantól. "Az év első időmérője olyan szoros csatát hozott, mint amilyenre mindannyian vágytunk. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, nagyot léptünk előre ahhoz képest, hogy tavaly hogyan szerepeltünk az itteni kvalifikáción. Köszönettel tartozom a srácoknak a télen végzett kemény munkáért" - mondta a rutinos versenyző.

Rosberg egy századon belül maradt a címvédő Red Bull párosához képest, sőt, legyőzhette volna őket, ha a végén nem fékezi állóra egyik kerekét a 3-as kanyarban. "Az utolsó körömben egy kis hibát vétettem, amellyel időt vesztettem" - nyilatkozta. "Úgy tűnik, a futamon is erősek lehetünk az edzéseken tanultak alapján. Sajnos nem hoztam ki mindent a mai napból, a sok újdonság miatt nem találtam rá a megfelelő beállításokra. Néhány verseny el fog telni, mire minden tökéletes lesz. A 7. hely azonban jó, én pedig igyekszem, hogy holnap fentebb kapaszkodjak."