Vágólapra másolva!
A spanyol összességében elégedett az autóval, igaz, szerinte van még teendője vele a mérnököknek a szombati időmérőig. Felipe Massa a kevés megtett körre panaszkodik.  

A teszteken sok problémával küzdött a Ferrari, ezért az autó átépítése mellett döntöttek, és visszafogott reményekkel érkeztek az idénynyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére. A csapat részéről olyan vélemény is elhangzott, miszerint az első versenyeken esélytelennek tartják magukat a dobogóra - igaz, később annyit módosítottak álláspontjukon, hogy fogalmuk sincs, hol állnak az erősorrendben.

Az első melbourne-i edzésnapból kevés érdemi információt lehet leszűrni, de Fernando Alonso alapvetően elégedett az F2012-vel. "Kicsit nehéz volt végigzongorázni a péntekre tervezett programunkat az időjárásból kifolyólag, ezért akad még némi teendőnk a holnapi időmérő előtt. Azonban úgy gondolom, a többiek is hasonló helyzetben vannak" - nyilatkozta a mindkét edzésen a 4. helyen záró spanyol. "Meglehetősen elégedett vagyok az autóval, az első benyomásaim pozitívak a balanszáról. Ugyanakkor nem végeztük el a szokásos összehasonlító vizsgálatot a kétféle gumi között, mivel főleg az intermediate-eken és a közepes keverékű slickeken köröztünk. Ezek jól működtek, legalábbis ami a kopásukat illeti."

"Holnap tarka rajtsorrendre számítok, ugyanis rengeteg csapat végzett jó munkát télen. A legjobb formánkat próbáljuk nyújtani, a legjobbat próbáljuk összerakni abból, amivel az előző hetekben kísérleteztünk, beleértve néhány ide hozott újítást is. A véleményem nem változott, majd holnap látjuk meg, hol állunk a többiekhez képest. Viszont ha jellemeznem kellene a mai napot, azt mondanám, kedvező volt."

Forrás: Ferrari

Csapattársa, Felipe Massa tavalyi kálváriája folytatódott az új esztendőben is: a délelőtti edzést a 18. pozícióban és a bukótérben fejezte be, miután kipördült a 9-es kanyarnál. "Túl kevés kört tettem meg ahhoz, hogy megítéljem, változott-e az autó az utolsó barcelonai tesztnap óta" - mondta.

"Az első edzésen ráadásul kicsúsztam, amivel időt vesztettem. Féktávon a fűre hajtottam a balhátsó kerékkel, ettől megindult az autó, és csak a kavicságyban tudtam megállítani. A második tréningen sokáig nedves volt az aszfalt az eső miatt, és csupán a vége felé rakhattam fel a száraz pályára való gumikat" - panaszolta, miután végül a 7. helyet foglalta el.

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry úgy érzi, a Red Bull és a McLaren a favorit a hétvégén, de nem írja le saját csapatát sem."Az időjárás következtében a szokásosnál is nehezebb értelmezni a mai eredményeket. A pályaviszonyok gyorsan változtak, ami jelentősen megnehezítette az általunk kitűzött program lebonyolítását. Ráadásul mivel ez az első verseny, úgy döntöttünk, sok kilométert megspórolunk a motorral" - utalt az autónkénti nyolc darabból álló éves motorkeretre.

"Azzal a lehetőséggel, hogy egy mai szett gumit felhasználhatunk a harmadik edzésen, segíteni fog a programunk egy részének holnapi pótlásában. Azonban képtelenség bármit is mondani az F2012 teljesítményéről és a hétvégi esélyekről."