Vágólapra másolva!
Egynapos csúszással kezdi meg az utolsó téli tesztet a Red Bull és a Ferrari. A Lotus valószínűleg engedélyt kap arra, hogy soron kívül teszteljen egy napot.

Noha az idénynyitó előtti utolsó téli tesztet hivatalosan március első négy napján rendezik Barcelonában, a Ferrari és a Red Bull úgy döntött, hogy ők egy nappal később, március 2-án csatlakoznak a többi csapathoz. A két istálló így a többieknél egy nappal tovább marad Barcelonában, ötödikén fejezik be a gyakorlást.

Először a Ferrari döntött úgy, hogy egynapos csúszással vesz részt az utolsó teszten, majd a Red Bull is engedélyt kért programjának módosítására. "Logisztikai szempontból ez tűnt ésszerűbbnek" - magyarázta az Autosportnak az osztrákok csapatfőnöke, Christian Horner, aki hozzátette, hogy a szabályok megengedik az ehhez hasonló változtatásokat. "Megkérdeztük a Ferraritól, hogy csatlakozhatunk-e hozzájuk, és ők beleegyeztek." A két csapat feltehetően azért tolta ki az utolsó teszt kezdetét, hogy nyerjen egy-egy napot az új alkatrészek legyártására.

A Lotus is kénytelen változtatni az eredeti programján, ők azonban más okból: miután az ezen a héten zajló barcelonai teszt első napján Romain Grosjean mindössze hét kört teljesített, a csapat a kasztni súlyos hibája miatt úgy döntött, kihagyja a teszt további három napját, és az enstone-i gyárban próbálnak megoldást találni a problémára.

A Lotus valószínűleg engedélyt kap arra, hogy soron kívül tesztelje az új autót. Ehhez az összes istálló beleegyezése szükséges, a hírek szerint az ellenfelek többsége már el is fogadta a Lotus kérelmét. A tesztre valószínűleg február 27-én kerül sor Barcelonában. A múlt héten a Mercedes is soron kívül tesztelhetett, mivel Jerezben a négy helyett csak három napon hajtottak ki a pályára.

A szezon során engedélyezett tizenöt tesztnapon kívül lehetőség van arra, hogy a csapatok egyenesfutási teszteket hajtsanak végre. A Caterham hétfőn, egy Barcelonához közeli helyszínen kerít sort az első ilyen aerodinamikai tesztre, az autót Heikki Kovalainen vezeti majd.