Vágólapra másolva!
Fernando Alonso 75 kört tett meg a barcelonai teszt keddi napján, a spanyol szerint még sok munka áll a Ferrari előtt.

A barcelonai teszt első napja sem a Ferrari elképzelései szerint alakult, Fernando Alonsónak délelőtt egy órát vesztegelnie kellett a bokszban technikai hiba miatt. Végül 75 kört tett meg a spanyol pilóta, aki szerint bőven van még teendője a csapatnak.

"Még mindig sok munka áll előttünk, de nem ezért vagyunk itt?" - tette fel a költői kérdést Alonso. "Nem hiszem, hogy a következő napokban nagy változás lesz, mert mielőtt láthatnánk, hogy az autó mire képes, össze kell raknunk a kirakós darabkáit."

Alonso tisztában van vele, hogy az elmúlt néhány sikertelen szezon után a Ferrari-szurkolók végre eredményeket várnak a csapattól, de egyelőre nem tud ígérni nekik semmit. "Tudom, hogy nagy a várakozás kívülről, de abszolút magunkra koncentrálunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mi folyik körülöttünk. Csak Melbourne-ben látjuk majd pontosan, hogy mi a helyzet, és hol tartunk."

Alonso szerdán folytatja a munkát Barcelonában, különböző beállításokat és alkatrészeket tesztel, de a Ferrari elsősorban továbbra is az adatgyűjtésre koncentrál, valamint különféle kipufogómegoldásokkal kísérletezik. Csütörtökön és pénteken Felipe Massa vezeti a Ferrarit.