Vágólapra másolva!
Bár Sebastian Vettel már két világbajnoki címet nyert, Fernando Alonso szerint még mindig nem olyan jó, mint Lewis Hamilton. Damon Hill reméli, hogy honfitársa a jövőben jobban kezeli a magánéleti problémáit.

Bár Fernando Alonso és Lewis Hamilton viszonya sokáig nem volt felhőtlen, a két versenyző közötti tisztelet megmaradt, az utóbbi időben ráadásul egyre hízelgőbben nyilatkoznak egymásról. Ezúttal a spanyol méltatta riválisa képességeit. "Lewis nagyon gyors, agresszív és elszánt. Csak a győzelem érdekli" - nyilatkozta a Sport Bildnek korábbi csapattársáról, akivel a 2007-es idény alatt többször is összetűzésbe került a McLarennél.

Az eddigi egyetlen világbajnok címét 2008-ban megszerző Hamilton pályafutása leggyengébb szezonján van túl, a világbajnokságban csak az ötödik helyet tudta megszerezni, miközben csapattársa, Jenson Button a második helyen végzett. Alonso ennek ellenére jobb versenyzőnek tartja őt, mint az elmúlt két év bajnokát, Sebastian Vettelt.

"Sebastian még nem igazán érte el Lewis szintjét" - jelentette ki. "Tudom, hogy ő kétszeres világbajnok, de egy kicsit még mindig elmarad Lewis mögött." Alonso nemrég barátjáról, Robert Kubicáról mondta, hogy "ő a legjobb."

A britek 1996-os világbajnoka, Damon Hill szerint Hamiltonnak ügyesebben kell kezelnie a pályán kívüli problémáit ahhoz, hogy a jövőben sikeresebb legyen. "Lewisnak meg kell mutatnia, hogy a magánéletében is ugyanúgy helyt tud állni, mint profi autóversenyzőként" - magyarázta a Sun című napilapnak. "Hajlandó bevallani, hogy tavalyi évben ezek a problémák néha elvonták a figyelmét. Meglátjuk, hogy a jövőben mihez kezd velük."

Forrás: Ferrari