Vágólapra másolva!
A spanyol szerint nem jogosak a hétszeres világbajnokot ért kritikák, mert már nincs mit bizonyítania, és a megfelelő autóval különben is újra képes lenne a győzelemre.

Habár Michael Schumachert az utóbbi két évben sokan bírálták, amiért visszatérése óta nem a régi, Fernando Alonso szerint a versenyzők számára továbbra is ő a legfőbb mérce.

A kérdésre, hogy ki ellen harcolna a legszívesebben, Alonso a TotalRace.com-nak azt felelte: "Én Michael Schumachert választanám, aki a szemünkben mindig bajnok marad. Hét vb-címet nyert, ezért nagyon tiszteljük. Már nincs mit bizonyítania, és egész életében rendkívül gyors volt."

Amióta 2010-ben újra versenyezni kezdett, a 91-szeres nagydíjgyőztes Schumacher, még a dobogóra sem tudott felállni, bár montreali 4. helyezésével ő érte el csapata, a Mercedes idei legjobb eredményét. Alonso úgy véli, jövőre már a német alakulattal is számolni kell majd.

"Tudjuk, hogy a Forma-1-ben az autó a legfontosabb, és a Mercedesnek most nem volt jó éve" - tette hozzá. "Én azonban úgy gondolom, ha ütőképes lenne az autójuk, képes lenne a győzelemre, akkor (Nico) Rosberg és Michael is a favoritok közé tartoznának. Tisztelnünk kell őket."