Vágólapra másolva!
Fernando Alonso alig várja, hogy ismét egykori ellenfele, Kimi Räikkönen ellen versenyezhessen. A kétszeres világbajnok is meglepődött a Toro Rosso új pilótapárosán.

Számos vezető Forma-1-es személyiség után ezúttal Fernando Alonso is kijelentette: nagyszerűnek tartja, hogy Kimi Räikkönen két év után visszatér a Forma-1-be. Az elmúlt két szezont a rali-világbajnokságban töltő finn kétéves szerződést írt alá a jövőre Lotus néven induló Renault-val, és az már biztos, hogy szívélyes fogadtatásban lesz része.

"Ő az egyik legtehetségesebb versenyző a mezőnyben, ráadásul világbajnok, és csodálatos személyiség is... Öröm lesz ellene versenyezni" - idézi Alonsót az Autosport. A két pilóta már eddig is számos emlékezetes csatát vívott egymással, 2005-ben és 2007-ben pedig a világbajnoki címért zajló küzdelemben is ellenfelek voltak. A 2009-es szezonban a Forma-1-ből távozó Räikkönen helyét éppen a spanyol vette át a Ferrarinál.

Forrás: Ferrari

"Nem szeretném őt senkivel sem összehasonlítani, de azért nem mindegy, hogy a futam rajtjánál az ember Kimi Räikkönennel együtt érkezik az első kanyarba, vagy egy fiatal újonccal. A hozzá hasonló bajnokok ellen más érzés harcolni, az ember nagyobb biztonságban érzi magát" - magyarázta a kétszeres világbajnok.

A Madridban tartott sajtókonferencián Alonsót a Toro Rosso pilótáiról is kérdezték - a csapat egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy megválik az eddigi párostól, Jaime Alguersuaritól és Sébastien Buemitől, helyettük Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne kap lehetőséget. Alonso elmondta, nincs határozott véleménye a szezon második felében biztató formát mutató honfitársa, Alguersuari menesztéséről, ugyanis nem tudhatja, mi indokolta az istálló döntését.

"Mint mindenki más, én is meglepődtem, hogy mindkét versenyzőjüket lecserélték - egy csapatnak általában szüksége van bizonyos fokú állandóságra. Két pilótát lecserélni olyan, mintha mindent az elejéről kezdenének. Így az autó téli fejlesztése és tesztelése is nehezebb" - magyarázta. "Ettől függetlenül értem, hogy a Toro Rosso a Red Bull fiókcsapata. Sok fiatal versenyzőt támogatnak, de csak két helyük van."