Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a Ferrarinál mindenki azon dolgozik, hogy a csapat "domináns" autót építsen a következő szezonra. Néhány újítás is belefért a tervekbe.

Noha 2010-ben kis híján világbajnok lett Fernando Alonso a Ferrarival, a spanyol csak az utolsó futamon veszítette el a címet, az idén esélye sem volt a Red Bull-lal és a McLarennel szemben. Alonso még a bajnokság harmadik helyét is elveszítette az utolsó versenyen, a kétszeres világbajnok jövőre mindent feledtetne.

Alonso szerint Maranellóban mindenki azon dolgozik, hogy jövőre olyan domináns autója legyen a Ferrarinak, mint a Red Bullnak az elmúlt két idényben. "Maranellóban töltöttem négy napot, már láttam az új autót" - mondta Alonso egy madridi szponzoreseményen. "Egyelőre csak a szélcsatornás modell van kész, az igazira még várni kell. A szezonnak ebben a részében mindenki úgy gondolja, hogy az övé a legjobb autó, de csak februárban, az első teszten derül ki, hogy ki mennyire gyors."

"Ami egyértelmű, hogy a csapatban mindenki nagyon-nagyon motivált az új szezon előtt. El akarjuk tüntetni a lemaradásunkat, azt akarjuk érezni, amit a Red Bull az elmúlt két évben. A Ferrari a győzelmekhez és a bajnoki címekhez szokott hozzá az elmúlt évtizedben, ez a cél most is. Az első szerelőtől az utolsó dizájnerig mindenkin azt érzem, hogy minden erejével egy domináns autón dolgozik."

"Nyugodt vagyok, bízom benne, hogy jól mennek majd a dolgok, mert a Ferrari képes rá, hogy nyerő autót építsen. Ez a legjobb csapat, az összes apróságra figyelünk, hogy minden rendben legyen." Alonso szerint a Ferrari mellett szól a Red Bull-lal szemben, hogy a világbajnok már nem tud nagyot fejleszteni autóján.

"A Red Bull autóját szinte tökéletesre fejlesztették, nagyon jó autó. Lehetséges még tovább tökéletesíteni, meg is fogják tenni, de már nincs akkora mozgásterük, mint nekünk. Mi az idén sok mindent másképp közelítettünk meg, úgyhogy számos területen tudunk javulni. A riválisaink persze nagyon erősek lesznek, akárki is lesz a legjobb, egy-két tizeddel lesz gyorsabb a többieknél. Az idén bevállaltunk néhány újítást, amelyekről az elmúlt évek konzervatívabb megközelítése miatt valószínűleg nem lehetett volna szó, összességében minden okunk megvan az optimizmusra."