Vágólapra másolva!
Fernando Alonso továbbra is úgy gondolja, a Ferrarinál van a legnagyobb esélye arra, hogy a jövőben világbajnokságokat nyerjen. Szerinte sokkal jobb versenyző most, mint a Renault-val aratott sikerei idején volt.

Fernando Alonso öt évvel ezelőtt megvédte 2005-ben szerzett első világbajnoki címét a Renault-val, azóta azonban nem sikerült bajnokságot nyernie, bár többször közel került hozzá. 2007-ben, a McLaren versenyzőjeként egyetlen ponttal szerzett kevesebbet, mint a bajnoki címet elhódító Kimi Räikkönen, tavaly pedig - már ferrarisként - az idény jelentős részében a tabella élén állt, az utolsó futamon azonban mégis kicsúszott a kezei közül a bajnoki cím.

"Nem gondolok erre túl gyakran" - nyilatkozta a spanyol az Autosportnak. "Tudom, hogy több világbajnokságot is nyerhettem volna, azzal azonban nem jutunk előrébb, ha a múlton rágódunk - a jövőre és a jelenre kell koncentrálnunk."

Alonso 2010 elején nagy reményekkel érkezett a Ferrarihoz, de tavalyi öt győzelme és a bajnokságban szerzett második helye után idén csupán egyszer, Silverstone-ban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az elmúlt két szezonban mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnoki címet a Red Bull szerezte meg, Alonso azonban biztos benne, hogy a Ferrari a "tökéletes csapat" ahhoz, hogy ismét világbajnok lehessen.

Forrás: AFP

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy bajnokságokat fogunk nyerni, inkább előbb, mint később" - jelentette ki a spanyol, akinek jelenlegi szerződése 2016-ban jár le az olaszoknál. "Motiváltabb vagyok, mint valaha, csak időre van szükségünk. Remélhetőleg nem kell túl sokáig várnunk rá, hiszen már 30 éves vagyok, és nem tudom, hogy meddig maradok a Forma-1-ben. Most azonban a pályafutásom csúcsán vagyok, és a legjobb csapatnál versenyezhetek."

Alonso úgy gondolja, sokkal jobb versenyző most, mint világbajnoki éveiben volt. "A tempóm talán egy körön, vagy akár az egész versenytávon sem változott sokat. Ami viszont az előzéseket, a rajtot, a bokszkiállásokat vagy a mentális felkészültségemet illeti, szerintem 2005-ben és 2006-ban sokkal gyengébb voltam, mint most" - vélekedett.