Vágólapra másolva!
Az olaszok tisztában vannak vele, hogy szombatonként az 5-6. hely jár nekik, bár Felipe Massa látja a fejlődést. Fernando Alonso már egy 2012-re készülő első szárnyat próbálgatott a Koreai Nagydíj időmérőjén.

Mondhatni, a szokott módon alakult a Ferrari számára az időmérő Koreában, ahol Felipe Massa az 5., Fernando Alonso pedig a 6. helyet szerezte meg. A csapatnál továbbra is tisztában vannak vele, hogy önerőből ennyire képesek szombatonként.

"Nem lehetek elégedett a hatodik hellyel, de ez mutatja a jelenlegi helyzetünket: a McLaren és a Red Bull erősebb nálunk, így egymással harcolunk az ötödik, illetve hatodik helyért. Ilyen a szombat, de talán holnap megismétlődhet az, ami vasárnap Szuzukában történt, és megint a győzelemért harcolhatunk" - vélekedett Alonso, aki egy korai hiba miatt be sem fejezte utolsó gyorskörét.

Ennek következtében a pálya piszkos oldaláról kell indulnia, ami véleménye szerint nagy hátrányt jelenthet, azonban továbbra is bízik a Ferrari versenytempójában. "Ahol erős a gumikopás, ott általában jó formában vagyunk, de még nem látjuk tisztán a helyzetet, mivel a szuperlágy keverék viselkedése hosszú etapokon, teli tankkal egyelőre nem ismert" - tette hozzá.

Forrás: AFP

Alonso be sem fejezte utolsó mért körét

A spanyol egyébként egy új, már 2012-re készülő első szárnnyal kísérletezett az időmérőn - bár ennek hatékonysága még a csapat számára is kérdéses. "Én már versenyek óta mondom, a szezonnak ezt a részét ki kell használnunk arra, hogy hasznos dolgokat tanuljunk a jövő évre, és a szárnyat is ezen filozófia mentén vetettük be" - magyarázta Pat Fry vezető versenymérnök.

Massa a múlt heti Japán Nagydíj után ismét csapattársa előtt végzett az időmérőn, így elégedett volt az eredménnyel. "Az a benyomásom, hogy most a már a szombati teljesítményünk is javulást mutat, de még mindig négy autó van előttünk, így a rajtpozíciónk többé-kevésbé változatlan" - magyarázta a brazil, aki utoljára tavaly, éppen Koreában állhatott fel a dobogóra.

"Meglátjuk, hogyan alakul a holnap. Magabiztos vagyok: ha semmi szokatlan nem történik, mint az előző néhány versenyen, szerintem jól teljesíthetek" - mondta.

Stefano Domenicali csapatfőnök Alonsóhoz hasonlóan a szuzukai forgatókönyv megismétlésében reménykedik. "Semmiképpen sem lepődhetünk meg ezen az eredményen, hiszen tisztában vagyunk a jelenlegi lehetőségeinkkel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy belenyugodtunk, sőt. Nyolc nappal ezelőtt hasonló helyzetben voltunk, és 24 órával később majdnem megnyertük a versenyt" - emlékeztetett.