Vágólapra másolva!
Fernando Alonsót nem izgatja, hogy hol végez a világbajnoki pontversenyben Sebastian Vettel mögött, inkább csak élvezni szeretné a hátralévő négy futamot.

Bár Fernando Alonso korábban úgy nyilatkozott, értékesnek tartja a második helyet a világbajnokságban, most elismerte: nem igazán érdekli, hol végez a címet Japánban bebiztosító Sebastian Vettel mögött.

"Megpróbáljuk élvezni a versenyzést, már nem lesz nyomás a vállunkon a világbajnoki helyezés miatt, mivel szerintem nem igazán számít, hogy második vagy ötödik leszel az egyéni pontversenyben" - mutatott rá.

"Ha nem lehetsz világbajok, már nem nagyon érdekel a dolog. A konstruktőri pontverseny fontosabb, ott azonban a McLaren nagyon elhúzott tőlünk" - tette hozzá. "A lehető legjobban kell teljesítenünk, de nehéz lesz elkapni őket."

A csapat jelenlegi formáját látva a spanyol célja, hogy a silverstone-i után még egy futamgyőzelmet szerezzen idén. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a Red Bull és a McLaren továbbra is lépéselőnyben van a Ferrarival szemben. Ezért inkább arra koncentrál, hogy jól érezze magát a hátralévő négy versenyen.

"Ha képesek vagyunk agresszívan rajtolni, élvezni a vasárnapokat, és a lehető legtöbbet kihozni az autóból, akkor nagy esélyünk van a dobogóra. Ha pedig adódik egy lehetőség, hogy megnyerjük a hátralévő nagydíjak egyikét, azt meg fogjuk ragadni" - ígérte.