Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali szerint Fernando Alonso elfogadná azt, ha Sebastian Vettel lenne a csapattársa. A csapatfőnök úgy gondolja, Felipe Massa helyét Lewis Hamilton is szívesen elfoglalná.

Bár a McLarennél 2007-ben komoly problémák adódtak csapaton belül a két versenyző, Fernando Alonso és Lewis Hamilton rivalizálása miatt, Stefano Domenicali szerint a Ferrarinál nem alakulna ki hasonló helyzet. A csapatfőnök szerint Alonso számára az sem jelentene problémát, ha az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel a jövőben a Ferrarihoz szerződne.

"Szerintem működne. Fernando egyik erőssége az, hogy nem fél senkitől, ez az érettségének köszönhető" - nyilatkozta Domenicali a Gazzetta dello Sport-nak. Vettel megszerzésére azonban kevés esély van, a németnek ugyanis a 2014-es idény végéig szerződése van a Red Bullal.

Felipe Massa ennek ellenére nem érezheti magát biztonságban a Ferrarinál, az ő szerződése ugyanis a következő idény végén lejár, és Domenicali elmondása szerint számos versenyző pályázik a helyére. "Felipe mindent megtesz majd, hogy a Ferrari előtt bizonyítsa a képességeit - azok a versenyzők pedig, akiknek lejár a szerződésünk, azt szeretnék bebizonyítani, hogy készen állnak arra, hogy a Ferrarihoz jöjjenek" - mondta.

"Valószínűleg köztük van Hamilton is"- tette hozzá, azonban szerinte még "túl korai" lenne Hamilton érkezéséről beszélni. A McLarennel idén a megszokottnál gyengébb teljesítmény mutató, csupán a bajnokság ötödik helyén álló Hamilton szerződése szintén jövőre jár le, bár többször elmondta, hogy szeretne a csapatnál maradni, amennyiben a McLaren versenyképes autót tud számára biztosítani.

Forrás: Ferrari