Vágólapra másolva!
A Ferrari pilóták úgy érzk, legfeljebb egy dobogós helyezésben reménykedhetnek a vasárnapi versenyen, mivel a csapat nem hozott új fejlesztéseket Japánba. Fernando Alonso szerint az első szektorban még tud majd faragni a részidejéből.

Fernando Alonso ugyan mindkét Red Bullt megelőzte a második szabadedzésen, de arra számít, hogy valódi erejüket csak holnap fogják megmutatni a kék autók.

"Mostantól a szezon végéig az lesz a célunk, hogy a dobogóért harcoljunk. De tudjuk, hogy a Red Bull holnap nagyon erős lesz, ahogy általában minden szombaton. Az ilyen típusú pályákon az a normális, ha a Red bull megszerzi az első két helyet, mi a McLarennel csak a harmadik helyért küzdhetünk."

Kissé pesszimista hozzáállása ellenére Alonso úgy véli, még gyorsulhat pár tizedet szombaton: "Az időmérőn mindig lehet még egy kis időt lefaragni, biztos, hogy minden versenyző meg fogja próbálni, és találnak is valahol többet, még akkor is, ha Szuzukáról azt mondják, ha kicsit túlmész a határon, valószínűleg lesodródsz a pályáról. Tehát meg kell találnod a helyes egyensúlyt. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy holnap találok még néhány tizedet, főleg az első szektorban."

"Az S-kanyarokban azt gondolod, hogy a következő körben kicsit keményebben is nyomhatod majd itt a gázt, de az idei gumikkal nem lehet gyorsulni a következő körben - csak egy esélyed van. Biztos vagyok benne, hogy holnap, a Q3-ban megtaláljuk a tökéletes kört"- tette hozzá a spanyol. "Arra számítok, hogy a versenyen óvnunk kell majd a gumikat, elég sok bokszkiállás lesz."

"Nem gondolom, hogy a helyzet nagyon különbözne a két héttel ezelőttitől, mert a mi autónk lényegében változatlan. Reméljük, hogy képesek leszünk harcolni a McLarennel és a Red Bull-lal, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű."

Forrás: Ferrari
Massa ötödik lett délután

Felipe Massa jónak találta az autója viselkedését, de ez szerinte is legfeljebb csak egy dobogós helyezéshez lehet elengedő vasárnap.

"Az autónk viszonylag jól viselkedett, de az is igaz, hogy holnap délutáning nem tudhatjuk biztosan, hogy hol állunk a többiekhez képest. Sokat dolgoztunk, hogy megtaláljuk a legjobb beállítást, fontos dolgokat tanultunk a hétvége hátralévő részére nézve. A gumik kopása elég durvának tűnik."

"Talán harcolhatunk egy dobogós helyért, ami reális cél. Persze mindig a győzelemért akarok küzdeni. Igaz, hogy a Red Bullnak jelentős előnye van, de továbbra is hinnünk kell magunkban, mert a versenyeken bármi megtörténhet"-nyilatkozta a brazil.