Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a világbajnokság második helyénél sokkal fontosabb az, hogy nyerjen még legalább egy futamot az idényben, a Ferrari viszont kockázatokat vállal azért, hogy a McLaren elé kerüljön a tabellán.

A két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíj óta Fernando Alonsónak már matematikai esélye sincs a világbajnoki cím megszerzésére, és bár a spanyol igyekszik jobb helyen végezni a tabellán, nem ezt tartja a legfontosabbnak a szezon utolsó öt versenyén.

"Két hónap múlva az ember már el is felejti, hogy hányadik helyen végzett a bajnokságban. Ezért jobban örülnék annak, ha a hátralévő öt futamból egyet megnyernék, mintha második lennék a pontversenyben" - jelentette ki Alonso, aki idén eddig csak egyszer, Silverstone-ban tudott felállni a dobogó tetejére.

Forrás: Ferrari



"Bár ez az első olyan verseny, amikor matematikai esélyünk sincs a bajnoki címre, már három-négy futammal ezelőtt sem voltak nagy reményeink, tehát ezen a hétvégén sincs drámai változás" - nyilatkozta a spanyol, aki jelenleg harmadik a világbajnokságban, de csupán egypontos lemaradással áll Jenson Button mögött. Alonsót Webber követi, akinek szintén komoly esélye van a második helyre, a hátránya ugyanis csak két pont Alonsóhoz képest.

A kétszeres világbajnok elmondta, a Ferrari számára fontos a konstruktőri bajnokság második helyének megszerzése, bár jelentős, 85 pontos lemaradással követik a McLarent. "Az a legfontosabb, hogy a McLarentől megpróbáljuk elvenni a második helyet a konstruktőri bajnokságban" - tűzte ki a célt, majd hozzátette, hogy az utolsó öt futam a 2012-es évad szempontjából is hasznos lehet, hiszen a futamokon az új alkatrészeket is tesztelhetik.