Vágólapra másolva!
A Ferrarival negyedik helyen végző Fernando Alonso úgy érzi, elérhetetlen volt számára a dobogó. Az ismét peches Felipe Massa hiába próbált beszélni Lewis Hamiltonnal, a mclarenes nem hallgatta meg.

Bár a Ferrari a spái és monzai hétvége után javítani érkezett Szingapúrba, ezúttal sem termett sok babér a csapat számára. A negyedik helyen végző Fernando Alonsónak nem volt reális esélye a dobogóra kerülésre, Felipe Massa pedig a szombati incidens után újra összeakadt Lewis Hamiltonnal, így végül csak a 9. helyen végzett.

"Sajnos ma lehetetlen volt a dobogón végeznünk. Nem voltunk elég gyorsak, és bár a verseny egyes szakaszaiban a harmadik helyen haladtunk, tudtuk, hogy előbb-utóbb meg fognak előzni minket" - foglalta össze a történteket a spanyol.

A gumikkal általában kíméletesen bánó maranellóiak ezúttal meglepő módon a szuperlágy Pirellik túlzott kopásával küszködtek, ráadásul a biztonsági autó beküldése is felrúgta a stratégiájukat.

"Szerintem stratégiai szempontjából jó döntéseket hoztunk, bár a Safety Car nyilván nem segített: Felipe és Fernando is néhány körrel korábban cseréltek kereket, így nem tudták kihasználni az ebből származó előnyüket a legközelebbi ellenfeleikkel szemben" - magyarázta Pat Fry vezető versenymérnök.

Forrás: Ferrari

Massa ezúttal is folytatta idei pechszériáját, a Lewis Hamiltonnal való ütközése, és az azt követő kényszerű kerékcsere után egészen a 20. helyig csúszott vissza. Bár a nyilatkozata azt sugallja, hogy már a közvetítésben mutatott baleset előtt összeért a McLarennel, és valójában akkor lyukadt ki a jobb hátsó gumija.

"Az egyenesben haladtam, amikor hozzám ért, akkor még nem is volt mellettem" - mondta Hamiltonról a brazil. "Akkor jött nekem, amikor mögöttem haladt. Aztán ahogy a féktáv végére értem, a gumim már defektes volt" - tette hozzá. "Nincs értelme eltitkolni a csalódottságomat és a dühömet egy olyan futam után, amely egészen más eredményt is hozhatott volna."

Az utolsó körben még úgy tűnt, hogy Massa javíthat, azonban először beragadt Rubens Barrichello mögé, majd kénytelen volt elengedni Sebastian Vettelt. Így körhátrányba került hozzá képest, és nem maradt lehetősége, hogy az előtte használt gumikon szenvedő Adrian Sutilt és Nico Rosberget támadja.

Frusztráltságát csak fokozta, hogy hiába szerette volna tisztázni a történteket Hamiltonnal, süket fülekre talált. "Próbáltam beszélni vele a mérlegelés után, de nem hallgatott meg. Kétszer szóltam neki, mégsem nem figyelt rám, egyszerűen elsétált. Még csak rám se nézett" - mesélte Massa, aki végül a televíziós interjúkra kijelölt részen találta meg ellenfelét.

"Azt mondtam neki, 'szép volt, jól csináltad.' Így aztán sok világbajnokságot nyersz majd!"