Vágólapra másolva!
Nincs igazuk azoknak, akik szerint a címvédő csak a pole pozícióból tud nyerni, ezért a győzelmei nem teljes értékűek.

Fernando Alonso megvédte vetélytársát, Sebastian Vettelt a kritikusaival szemben, akik azzal vádolják, hogy nem igazi küzdő, mert csak pole pozícióból képes a győzelemre. A címvédő közel áll hozzá, hogy zsinórban másodszor is világbajnok legyen, de idén a hét alkalom közül, amikor nyerni tudott, hatszor az első, egyszer pedig a második rajtkockából indult. Alonso szerint azonban ez nem ellene, hanem éppen mellette szól.

"Nem értem az őt ért bírálatokat, hogy nem igazi küzdő" - mondta Alonso az Auto Bild Motorsportnak. "Valójában nagyszerű bajnok, aki hamarosan megszerzi második vb-címét, és figyelemre méltó képességei vannak; nagyon gyors."

"Igaz, hogy övé a legjobb autó, amellyel a rajtrácson is jó helyet lehet szerezni, de ehhez minden egyes versenyen ki kell hozni belőle a maximumot, és ezt Sebastian remekül meg is teszi. Még a nehéz pillanatokban is, vagy amikor hibázik, mindig a győzelemért harcol. Ez a képességeit bizonyítja."

Alonso ismét elmondta, hogy szeretné, ha a Red Bull sikereinek legfőbb kovácsaként számon tartott Adrian Newey egyszer majd a Ferrarihoz szerződne. "Nekik hatékonyabban sikerült kiaknázniuk a szabályokban rejlő lehetőségeket, mint nekünk és a többieknek. Nagyszerű autójuk van" - ismerte el a Red Bullról. "Egyértelmű, hogy Adrian Newey a kulcsfigurájuk, bár erős csapat is áll mögötte. A Ferrari sem csak a versenyzőknek, hanem a mérnököknek is vonzó ám, úgyhogy, ha Newey hozzánk szeretne jönni, én örömmel vezetném az autóját..."

A kétszeres világbajnok spanyol újfent leszögezte, hogy amíg nem sikerül elhódítania a címet a Ferrarival is, semmiképpen nem akasztja szögre a sisakját. "Ez rendkívül fontos számomra. Addig nem fejezem be a pályafutásomat, amíg nem leszek bajnok a Ferrarival. Ha ez 2016-ig nem történik meg, akkor 2021-ig maradok - húsz évig, mint Michael (Schumacher)!"