Vágólapra másolva!
Mark Webber megbízott Fernando Alonsóban a Belga Nagydíjon, ezért vállalta be az előzést az Eau Rouge-ban. Állítása szerint egy másik versenyző ellen "kétszer is meggondolta volna" a manővert.

A Belga Nagydíj talán legemlékezetesebb manővere Mark Webber nevéhez fűződik: az ausztrál ugyanis a Forma-1 egyik legveszélyesebb kanyarjában, az Eau Rouge-ban előzte meg Fernando Alonsót. A spanyol a verseny tizedik körében, a bokszutcát elhagyva Webber elé tért vissza, aki nem sokat tétlenkedett, és körülbelül 290 km/h-ás tempónál azonnal visszavette a helyét.

"Ilyen helyzetben nincs idő számolgatni, ráadásul a verseny nagy részében mérges voltam a rosszul sikerült rajt miatt" - mondta Webber a futam után. "Amikor Fernando mögé kerültem, az Eau Rouge bejáratánál rendkívül közel voltunk egymáshoz. Tudtam, hogy használni fogja a KERS-t, ezért én is így tettem. Felzárkóztam mögé, majd arra gondoltam, hogy ha a pálya belső oldalára húzódok, talán enyém lesz az ideális ív. Mindketten nagyon tapasztaltak vagyunk, egyikünk sem adja fel könnyen, tehát jót csatáztunk. Nagyon kellemes érzés volt, hogy végül minden jól alakult."

Webber elárulta, az előzés végrehajtásának fontos feltétele volt, hogy megbízzon Alonso képességeiben, kevésbé tapasztalt társai ellen ugyanis könnyen balesettel végződhetett volna a próbálkozása.

"Mindkét versenyzőre szükség van ahhoz, hogy egy ilyen előzés sikerüljön. Jobb érzés, ha egy olyan pilótával csatázhatok, mint Fernando, mert ő világklasszis, aki fel tudja mérni, hol a határ" - ismerte el a végül a második helyen célba érő ausztrál. "Egyértelmű, hogy egy kicsit más lett volna a hozzáállásom, ha valamelyik másik ellenfelemmel kerülök szembe ott."