Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint Adrian Newey-nak egyszer a Ferrarihoz kellene szerződnie, és azt sem bánná, ha Sebastian Vettel lenne a csapattársa.

Fernando Alonso elismerte, hogy az idei világbajnokságban eddig hét futamgyőzelmet és kilenc pole pozíciót szerző Sebastian Vettel megérdemli a sikert, szerinte azonban nem a német a Red Bull kulcsembere. "Jelenleg fantasztikus munkát végez a Red Bull-lal, ezt kétségtelenül el kell ismernünk" - nyilatkozta riválisáról a Sport Bildnek. "Abban viszont biztos vagyok, hogy a sikerben Adrian Newey szerepe a döntő."

Ami azért ironikus, mert Alonso épp augusztus elején jelentette ki, hogy Newey zsenialitását túlértékelik. A kétszeres világbajnok most mégis bevallotta, nagyon szeretné, ha a jövőben együtt dolgozhatna a Forma-1 jelenlegi legsikeresebb mérnökével, aki korábban a Williams és a McLaren tagjaként is világbajnok autók tervezésében vett részt.

Mivel a spanyol a Ferrarinál szeretné befejezni a pályafutását, ez csak akkor valósulhat meg, ha Newey az olaszokhoz igazol. "Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mérnök szeretne egyszer a Ferrarinál dolgozni" - jelentette ki Alonso. "Newey-nak is ide kellene szerződnie."
Alonso szerint a versenyzők között is nehéz lenne olyat találni, aki ne csatlakozna szívesen a Forma-1 legrégebbi csapatához. "Ha valaki soha nem versenyez a Ferrarinál, akkor nem is teljes a pályafutása" - vélte Alonso, aki azt sem bánná, ha Vettellel kellene egy csapatban megküzdenie. "Sebastiant mindenképpen szívesen fogadnánk a Ferrarinál."

Forrás: Red Bull

Bár az elmúlt hetekben Alonso még optimistán nyilatkozott világbajnoki esélyeiről, a Belga Nagydíjon elért negyedik helye után már 102 pont a lemaradása Vettellel szemben. "Ha Sebastiannak nincs kivételes pechszériája, akkor már nem lehet behozni ezt a hátrány" - mondta. "Én mindenesetre az ő sikerére tenném a pénzemet."