Vágólapra másolva!
Felipe Massa egymás után másodszor végzett Fernando Alonso előtt az időmérőn, a holnapi Belga Nagydíjon mindkét ferraris versenyző száraz versenyre számít.  

Négy héttel ezelőtt, a Hungaroringen fordult elő idén először, hogy Felipe Massa jobb helyezést ért el az időmérő edzésen, mint a másik Ferrariban ülő Fernando Alonso, a Belga Nagydíjon pedig rögtön meg is ismételte ezt a teljesítményt. A változékony időjáráshoz ezúttal a brazil alkalmazkodott jobban, és az idei legjobbjának számító negyedik pozícióból várhatja a rajtot.

"Nem rossz ez az eredmény, még úgy sem, hogy az előttem lévő autók sokkal gyorsabbak voltak" - nyilatkozta elégedetten Massa. A brazil hozzátette, az időmérő harmadik szakaszában a Ferrari ismét a szokásos problémákkal küszködött. "A Q3-ban a lehető legrosszabb körülményekkel kellett megküzdenünk: az elején nem volt elég jó a tapadásunk, sokat küszködtünk a gumik felmelegítésével" - magyarázta.

Massa úgy gondolja, száraz pályán, naposabb időben versenyképesebbek lehetnek. Ebben a csupán nyolcadik helyet megszerző Alonso is egyetért vele, azonban a spanyolnak nem csak a gumik felmelegítésével akadtak gondjai.

Forrás: AFP

"A Q2-ben a piros zászló miatt nyomás alatt kellett vezetnem" - utalt Sutil balesetére. "Csak hét perc volt hátra, és az akkori pozícióm szerint nem jutottam volna tovább a Q3-ba. Úgy gondolom, száraz pályán sem harcolhattam volna a pole-ért, de legalább az első két sorba bekerültem volna."

Alonso csalódottságát az is fokozta, hogy szinte folyamatosan forgalomban autózott. "Sajnos alig sikerült tiszta kört futnom, mert a második és a harmadik mért körömön Pérez előttem volt, az utolsó körben pedig lassítanom kellett a sikán előtt, hogy elengedjem Webbert - különben lehet, hogy megbüntettek volna."

"Egyértelmű, hogy ez az eredmény nem felel meg az elvárásainknak" - nyilatkozta az edzés után a csapatfőnök, Stefano Domenicali. "Amint száraz gumikra váltottunk, ismét előjött az egész szezonban jellemző probléma: a nedves, hűvös időben nem tudtuk megfelelően felmelegíteni az abroncsokat."

Domenicali - versenyzőihez hasonlóan - száraz futamban reménykedik, azonban bevallotta, ebben az esetben a gumikopás jelenthet gondot, hiszen az esős szabadedzések miatt kevés információ áll rendelkezésükre a Pirellikről.