Vágólapra másolva!
Az ausztrál úgy véli, a szezon utolsó harmadában nem várható Vettel-dominancia. Button szerint a német fő kihívója Alonso lehet.

Mark Webber a szezon utolsó harmadában nem számít olyan Sebastian Vettel-dominanciára, ami az évad első versenyein volt tapasztalható. A címvédő az első hat futamból ötöt megnyert, aminek köszönhetően jelentős előnyre tett szert a pontversenyben, utoljára viszont a június 26-i Európa Nagydíjon tudott győzni, azóta két 2. és egy 4. helyet szerzett. Webber szerint Vettel nem lesz képes újból ilyen teljesítményt nyújtani, mivel a Ferrari és a McLaren javuló formájának köszönhetően sokkal kiegyenlítettebbé vált az élmezőny.

"Szerintem ennek vége, legalábbis ami a sorozatban aratott győzelmeket illeti. Úgy vélem, mostantól többesélyesek lesznek a versenyek" - mondta az ausztrál. Webber szerint Vettel 85 pontos előnye ellenére a bajnokság sem lefutott még, hiszen egy-két elrontott futam is elég ahhoz, hogy az üldözők ismét a világbajnok nyakában lihegjenek. "Elég, ha Seb (Vettel) nem fejez be két futamot. Még nyolc forduló van hátra, Sebnek nagyszerűek az esélyei, de egyelőre nem dőlhet nyugodtan hátra."

A bajnokság 2. helyén jelenleg Webber áll, ennek ellenére valószínűleg neki van a legkevesebb esélye Vettel befogására. Amint Jenson Button rámutatott, Webber dolgát megnehezíti, hogy ha a Red Bull versenyképes, akkor Vettel is az, és a német idén szinte mindig gyorsabb volt csapattársánál. A McLaren számára pedig az jelent problémát, hogy pilótáik nagyjából egyformán teljesítenek és emiatt sokszor egymástól rabolnak pontokat. "Ha meg akarjuk szerezni a világbajnoki címet, a hátralevő összes futamon le kell győznünk Sebet. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, de minden tőlünk telhetőt megteszünk és a végsőkig harcolunk. Nehéz feladat lesz elkapni Sebastiant, a legnehezebb Mark számára, hiszen amikor az ő autója gyors, akkor Vettelé is az. Nekünk (Buttonnak és Lewis Hamiltonnak) némileg egyszerűbb a dolgunk, de a legjobb helyzetben Fernando (Alonso) van: ha a Ferrari a legjobb, akkor biztos, hogy ő nyer" - mondta Button.