Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint Michael Schumacher helyes döntést hozott, amikor visszatért a Forma-1-be, annak ellenére, hogy azóta nem jönnek az eredmények számára.

Fernando Alonso 2006-ben vívott hatalmas csatát Schumacherrel a világbajnoki címért, abban az évben csak az utolsó, Brazil Nagydíjon dőlt el a cím sorsa, drámai végjátékkal.

Schumacher 20. évfordulóján Alonso elárulta, hogy ő nem tartozik a hétszeres világbajnokot kritizálók táborába.

"Vannak, akik kritizálják a visszatérése és az eredménytelensége miatt, de én nem értek egyet velük" - nyilatkozta Alonso Belgiumban. "Három évvel ezelőtt Michael otthon nézte a Forma-1-et, mostanában pedig lehet, hogy hetedikként vagy kilencedikként végez, de biztos vagyok benne, hogy minden reggel boldog, mert újra versenyez a Forma-1-ben, és ez az, amit akar csinálni."

"Húsz év hosszú idő. Ha magamra gondolok, 2021-ben lesz, amikor én húsz éve leszek a Forma-1-ben. Nem tudom, hogy meg tudom-e ezt tenni. szeretnék gratulálni neki ehhez a húsz évhez, és elmondani, hogy nagy megtiszteltetés ellene versenyezni."

"Nagyon tisztelem Michaelt" - tette hozzá Alonso. "Ő a legnagyobbak egyik legnagyobbika ennek a sportnak a történetében, a számokat talán lehetetlen megismételni bármelyikünknek is."

"Mindig emlékezni fogok az összes csatámra ellene, kiváltság volt ellene vezetni. Mindig jó lesz erre visszaemlékezni."

"Biztos, hogy hiányzott neki az adrenalin, hiányzott neki a Forma-1 körüli felhajtás, és úgy döntött, visszatér, mert a tévét nézni valószínűleg nem könnyű, ha te vagy Michael."

"Most, a karrierje második részében nyilvánvaló, hogy az autója nem olyan versenyképes, hogy versenyeket nyerjen, de biztos vagyok benne, hogy még mindig élvezi" - fejezte be a spanyol ferraris.