Vágólapra másolva!
A Ferrari az idei szezonból is ki akarja hozni a maximumot, de már a 2012-es autó fejlesztésén is gőzerővel dolgoznak. Stefano Domenicali "innovatív" Ferrarit ígér.

A Ferrari még nem mondott le teljesen a 2011-es világbajnoki címről, a csapatfőnök, Stefano Domenicali azonban elismerte, nyolc futammal a bajnokság vége előtt már a jövő évi autó fejlesztésére összpontosítanak.

Az olaszok eddig egyetlen futamot tudtak idén megnyerni, Fernando Alonso Silverstone-ban állhatott a dobogó legfelső fokára. A spanyol a negyedik helyen áll a bajnokságban, 89 pontos hátránnyal Sebastian Vettel mögött, így csak a Red Bull sorozatos hibái esetén lehet esélye.

"Jelenleg teljes gőzzel a 2012-es autón dolgozunk" - árulta el Domenicali a Ferrari hivatalos honlapján, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy az idei Ferrarit már egyáltalán nem fejlesztik tovább.

"A hátralévő nyolc versenyen az a reális célunk, hogy futamokat nyerjünk, és minél több pontot szerezzünk" - nyilatkozta. "Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érhetünk még el. A bajnokság állásával azonban egyelőre nem kellene foglalkoznunk, mert tudjuk, hogy ekkora hátrányt nagyon nehéz ledolgozni."

Forrás: AFP

Domenicali elmondta, a következő Ferrari lényegében a 2011-es autó továbbfejlesztése lesz, viszont megpróbálnak változtatni az utóbbi években inkább konzervatív tervezési módszeren. "A kipufogóra vonatkozó előírásokon kívül nem lesz sok szabályváltozás" - utalt a befújt diffúzorok tiltására. "A szélcsatornában használt modellt és a tervrajzokat elnézve azonban azt mondhatom, hogy az új autó nagyon innovatív lesz."

A Ferrari idén csak a szezon közepén talált magára, az idény első felében gyakran előfordult, hogy nem tudták felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a McLarennel. Domenicali szerint jövőre ennek nem szabad megtörténnie. "A célunk az, hogy a 2012-es szezon első futamától kezdve versenyképesek legyünk" - jelentette ki.