Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali szerint a Ferrari futamokat nyerhetne, ha az időmérő utolsó szakaszában is mindent ki tudnának hozni az autóból. A csapatfőnök abban bízik, hogy a következő futamokat melegebb időben rendezik majd.

A Ferrari versenytempója a legutóbbi néhány nagydíjon már elérte a Red Bull, valamint a McLaren szintjét, a futamokon azonban a gyengébb szombati teljesítmény miatt rendszerint hátrányból indultak. A 2011-es idényben még sem Fernando Alonso, sem Felipe Massa nem rajtolhatott a pole pozícióból, a Hungaroringen is csupán a negyedik és ötödik rajthelyet tudták megszerezni.

"Úgy gondolom, hogy a futamon mutatott teljesítményünk már teljesen rendben van" - idézi az Autosport Stefano Domenicalit, a Ferrari csapatfőnökét. "Az időmérőn, a Q3-ban viszont javulnunk kell, mert valami még mindig hiányzik."

"A Red Bull valószínűleg spórol az erejével a Q1-ben és a Q2-ben, csak a harmadik szakaszban hozzák ki a maximumot az autójukból. Mindig többre képesek, mint amit a Q1-ben és a Q2-ben láthatunk tőlük" - tette hozzá Domenicali, utalva arra, hogy az időmérő első két szakaszában gyakran a Ferrari versenyzői a leggyorsabbak.

Forrás: Ferrari

A Magyar Nagydíj hétvégéjén a hűvös, borús idő sem segített az olaszoknak, ezek a körülmények az elmúlt két futam alapján a McLarennek kedveznek. Domenicali azonban kijelentette, hogy elégedett csapata teljesítményével, hiszen a Magyarországon harmadik helyen célba érő Alonso a legutóbbi négy futamon dobogóra állhatott.

"Ha megnézzük a legutóbbi négy versenyt, mindegyiket más - de mindig nehéz - körülmények között kellett teljesíteni, és Fernando mindenki másnál több pontot szerzett" - magyarázta, majd elismerte, hogy melegebb időben a Hungaroringen is több esélyük lett volna a győzelemre. "Az időjárás valóban befolyásolja a teljesítményünket, különösen akkor, amikor a kulcsfontosságú körökben kell a gumikat felmelegítenünk. De biztos vagyok benne, hogy lesznek hőségben futott versenyek, ezért nem állhatunk le az autó fejlesztésével" - jelentette ki a csapatfőnök, aki úgy véli, a következő két helyszínen - Spa és Monza - ismét a győzelemért küzdhetnek majd a pilótái.

Domenicali továbbra sem adta fel a világbajnoki címhez fűződő reményeit, azonban elismeri, hogy Sebastian Vettelnek küszködnie kell a hátralévő futamokon ahhoz, hogy a többiek esélyt kapjanak. Alonso jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, lemaradása 89 pont Vettelhez képest, Massa pedig az élversenyzőket nagy hátránnyal követi a hatodik helyen.