Vágólapra másolva!
Felipe Massának hosszú idő óta először sikerült megvernie Fernando Alonsót időmérő edzésen. A brazil aggódik a rajt miatt, és a négy kerékcserét sem tartja elképzelhetetlennek.

Felipe Massa a tavalyi belga verseny óta nem szerepelt olyan jól időmérő edzésen, mint most szombaton a Hungaroringen, legalábbis ami a Fernando Alonsóval való összehasonlítást illeti. Massa 15 századmásodpercet vert csapattársára, és ennek köszönhetően a 4. pozícióból várhatja a Magyar Nagydíj rajtját. A brazil öröme nem felhőtlen, lehet, hogy ezúttal jobban szerette volna, ha Alonso mögött végez.

"Nem vagyok túl boldog, mivel a pálya poros oldaláról kell indulnom. Hatalmas a különbség a két oldal között (a tapadás szempontjából), remélem, hogy sikerül jól rajtolnom!" - mondta Massa, aki reméli, hogy a versenyen felvehetik a harcot a Red Bullal és a McLarennel. A brazil szerint ebben nagy szerepe lesz a gumiknak is: "Nehéz versenyre számítunk, a gumik erősen elhasználódnak ezen a pályán, remélhetőleg helyesen tudunk taktikázni, és előre tudunk lépni."

Forrás: AFP

Massa szerint nem kizárt, hogy a vasárnapi futamon egyesek négykiállásos taktikát választanak: "Nehéz megmondani, hány kerékcserére lesz szükség, a négy sem elképzelhetetlen. Szerintem három vagy négy lesz, attól függően, hogy miként viselkednek a gumik. Meghatározó lesz, hogy az első etapban mennyit tudunk menni a szuperlágyakon."

Fernando Alonso igyekezett jó képet vágni a csapaton belüli vereséghez, illetve ahhoz, hogy az 5. rajtkockából indulva elég halványak a győzelmi esélyei: "Nem vagyok sem meglepett, sem csalódott. Bevallom, nem futottam tökéletes kört a Q3-ban, de szerintem egyébként sem tudtam volna bekerülni az első sorba. A 3. hely elérhető lett volna, de a többiek jobban teljesítettek."

A spanyol a Ferrari jobb versenytempójában bízik, és ezzel kapcsolatban hivatalos nyilatkozatában egy kicsit odaszúrt a Red Bullnak: "Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a Q3-ban a Red Bull mindig megtalálja a "varázsgombot", amitől hirtelen gyorsabbak lesznek az autóik, de a versenyen már valahogy nem sikerül bekapcsolniuk."